Femeia la volan

femeia - femeie la volan 636x400

Articol scris de Ionuț Iancu. Femeia la volan. Este un subiect sensibil, care stârneşte dezbateri la fel de furtunoase precum o temă de genul: există oare ceva după moarte sau ce a fost întâi, oul sau găina?

Nu sunt misogin, consider că femeile se descurcă în mai multe domenii mult mai bine decât ar face-o bărbaţii. Şi au dovedit asta cu vârf şi îndesat. Plus că şi eu consider că rolul femeii în politică şi în administraţie ar trebui să crească. Dar încă suntem cuprinşi de stereotipie când vine vorba de astfel de dezbateri. Provenim dintr-o societate îndobitocită cu ideea că rolul femeii este doar la cratiţă şi eventual să asigure perpetuarea speciei.

Şi aici putem încadra extrem de uşor şi discuţia despre cum conduce femeia. Nu am la îndemână date statistice despre cât de prost şofează femeile în comparaţie cu bărbaţii, nici despre cât este procentajul de accidente făcut de cele două sexe. Dar trebuie să recunosc că cele mai multe momente amuzante spre penibile din trafic le-au avut în centrul atenţiei pe posesoarele sexului slab şi deosebit de frumos. Fie că vorbim de mers cu 40 de km la oră pe un tronson unde se circulă în mod normal cu 70, fie că vorbim de semnalizat stânga şi virat dreapta sau de parcat maşina în cel mai nepotrivit loc. Ca să nu mai vorbim de pleiada de activităţi pe care femeia le poate face la semafor, spre deosebire de limitările pe care un bărbat le are în aceiaşi situaţie:)) )

Dar acestea sunt doar cazuri amuzante. Există însă şi acele exemple dramatice, ale căror consecinţe, oricât am vrea, nu le mai putem schimba. O ştire care pe mine unul m-a cutremurat, vorbea despre un accident cu 2 sau 3 morţi, cu o femeie şoferiţă, care, în timp ce mergea cu maşina, se pensa ! Trist..dar adevărat.

Revenind la partea amuzantă, cred că o metodă mai bună de a recunoaşte femeia la volan decât de a vedea cum a parcat, nu există. Parcatul, mai ales cel lateral, este proba de foc pe care aproape nicio femeie nu a reuşit să o treacă. Dar lucrurile se schimbă în bine şi aici. Un exemplu grăitor este dat de sistemul de navigatie Passat, al producătorului auto cu acelaşi nume, care oferă coducătorului auto practic tot ce îşi poate dori, inclusiv senzori de parcare, cameră marşarier.

Cu aşa opţiuni, până şi blonda supremă, dacă există, poate face parcări laterale.

Sursă foto: auto-bild.ro

femeia - primafotografie 150x150Citeste si: IMAGINEA ZILEI – Prima fotografie din lume valorează 450.000 de euro!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.