Femeie. Astăzi, mâine și întotdeauna

femeie - femeieinumbra

Femeie. Astăzi, mâine și întotdeauna. La miezul nopții, Facebook gemea plin deja cu mesaje sclipicioase. Un bărbat postase o urare care se încheia cu ,,eu le spun la mulți ani femeilor adevărate”. Printr-o deducție simplă, ajung la faptul că, potrivit lui, există și femei false. Mergând mai departe, este musai să subliniem că există bărbați adevărați și falși. Copaci falși și adevărați. Scaune false și adevărate. Putem continua așa la infinit.

Cum la 17 ani voiam să salvez omenirea, încerc să o fac astăzi, corectând puțin urarea acestui domn.  Dacă eram în locul lui, aș fi scris așa:

Femeie, eu te aud când te adâncești mică în brațele mele, și-mi pui în inimă fericirea, siguranța și frumosul. Astăzi, mâine și întotdeauna, te strâng în mine și nu îți mai dau drumul niciodată. Pe tine, cea care rodești viață și porți în pântece iubirea, lumea întreagă și scâncetul dintâi, te pun în altarul inimii mele și mă închin ție doar eu, plângându-ți aproape de talpă, când mi-e greu, frică sau dor de tine, lipindu-mă de geana ta când adormi, să mă visezi și să mă ții cu tine mereu. Femeie, care-mi dai totul fără să ceri nimic în schimb, aplecată peste rufe, peste vase, în brațe cu copii, sărut fruntea ta asudată și-ți cer inima. Inima ta o voi pune în inima mea și voi merge mândru prin lume cu tine, să mă vadă toți și să nu știe că ești mult mai frumoasă decât ochii lor pot vedea. Să nu vadă cum spatele tău obosit tremură sub mâinile mele și cum eu, răpus de frumusețea ta, abia mai respir văzându-te trecând dintr-o cameră în cealaltă. Nu știu ce faci, că ești atât de frumoasă când speli geamuri și soarele îți cade pe față. Mâncarea ta prea sărată este preferata mea. Haide să mâncăm de mâine doar sare! Buzele tale sărate ar aduce a mare și eu aș fi malul tău. Data trecută, când prăjitura cu nucă nu ți-a ieșit, mie mi s-a părut că nu înțelegi că mie îmi vine să-ți mănânc obrajii mereu și-mi par mai dulci decât orice. Când ai plâns, acum câteva zile, pentru că ai văruit pereții și culoarea nu era cum voiai tu, nu am știut cum să-ți spun că eu nu o văd oricum, căci mă uit în ochii tăi și mă pierd, iar și iar. Îți văd ochii peste tot, în mine și în lucruri. Îmi pare chiar că ochii tăi sunt ai mei.  De câteva zile, te uiți pe furiș în oglindă și ești îmbufnată. Sigur nu îți place ceva, dar eu vreau să-ți spun că semnele de pe pântecele tău, durerea ta de mamă și mâinile care mă mângâie și pe mine, mai copil decât puștii noștrii, sunt fericirea mea. După tot ce fac și sunt, eu mă opresc aici, lângă pieptul tău, tremurând, așteptându-te, la fel ca în prima zi, când ai greșit strada și ploaia ți s-a încâlcit în păr. Te-am găsit așteptându-mă pe o bancă, privindu-ți mâinile puțin crăpate. M-am adâncit în alunița de pe spatele tău. Știu sigur, acolo aș putea muri.

Citește și: Demisionez din slujba de femeie

Astăzi, mâine și întotdeauna, ești a mea și te iubesc nebunește. Sunt al tău fără căpătâi și te aștept aici, oricât, să-ți aranjezi buclele, să-ți întinzi pe buze rujul, să-ți aranjezi cutele fustei și să-ți înghesui picioarele gingașe în pantofi. Pentru mine nu contează nici timpul și nici viața, dacă nu-ți aud râsul timid din baie când bretonul îți stă strâmb și tu crezi că ai 17 ani. Eu aș spune 16. Picioarele tale ar spune 15. Într-o zi, te voi învăța să numeri din iubire, căci prea mă superi când spui că îmbătrânești. Unde ai mai văzut tu veșnicie bătrână? Te sărut năvalnic, acolo, pe cot, pe umăr și pe frunte, astăzi, mâine și întotdeauna.

*

Nu știu ce înseamnă o ,,femeie adevărată”, dar sunt sigură că astăzi, mâine și întotdeauna, trebuie să le mulțumim celor care, în iubirea lor nemăsurată, țin lumea pe umeri, în inimă și o nasc. Mamelor, soțiilor, surorilor, prietenelor și copilelor care încă se joacă neștiind că, într-o zi, vor fi și mai frumoase.  Mă înclin în fața frumuseții, gingășiei și iubirii femeilor, urându-le mulți ani luminați de iubire, amintindu-le că sunt tot ce lumea are mai înălțător.

Să vă fie ziua de astăzi și fiece clipă în parte izvorând din iubire și împlinire, căci numai prin voi putem cunoaște eternul.

Sursă foto: Justin Lucarelli

femeie - femeie2 150x150Citeste si: Te-ai gândit vreodată de ce urlă o femeie?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.