Ce trebuie să facă o FEMEIE in afaceri!

FEMEIE in afaceri - 13344746 614639382018753 6694552719122966340 n

Ce trebuie să facă o FEMEIE in afaceri! Când vorbești despre femei cu Lorand Soares Szasz ( business coach, speaker, trainer și antreprenor), îți dai seama că mai există și bărbați adevărați, bărbați care au renunțat de mult la misoginism. Acest lucru este apreciat aici,  în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. În toată povestea… se mai naște o întrebare. Poate FEMEIA  să aibă succes în business?  


Unii spun că femeile nu sunt buni manageri pentru că sunt prea emoţionale. Tu ce crezi?

Cei care spun aşa ceva nu au realizat adevărată putere a unei femei. Vorbesc la modul cel mai serios. Nu numai că sunt înconjurat de femei profesioniste. Mă refer aici la soţia mea care are propria afacere, directorul executiv cu care lucrez şi managerii departamentelor din companiile mele care majoritatea sunt femei. Da, sunt uneori emoţionale, însă cine a spus că în afaceri nu trebuie să lucrezi cu inima? Afacerile nu se fac cu portofelul, cât se fac cu inima. Lumea afacerilor nu e o lume a femeilor sau a bărbaţilor. A şcoliţilor sau a celor fără studii. Afacerile în 2016 sunt pentru cei care au înţeles că rolul unui business nu mai e să producă nişte sume de bani, ci şi să contribuie la societate şi la comunitate. Dincolo de locuri de muncă, rolul unui manager este să poziţioneze o afacere în context şi să influenţeze societatea. Şi am cunoscut sute de femei care fac asta excelent. Multe dintre ele o fac cu emoţie, lucru care, cred eu, le înnobilează misiunea.

FEMEIE in afaceri - FEMEIE in afaceri 1024x683

Ce înseamnă pentru ţine FEMEIA, în zilele în care noi trăim? Evoluţie sau involuţie?

Involuţia iese din calcul. Dar nu cred nici că e vorba de o evoluţie. Femeia a fost dintotdeauna o fiinţă fantastică. Ceea ce cred eu că a evoluat e mentalitatea cu care este privită, ascultată şi respectată. Societatea, cel puţin cea în care trăiesc eu, a înţeles că trebuie să facă loc unor femei capabile să realizeze lucruri măreţe. Într-adevăr, mai e de muncă, în unele zone şi culturi încă sunt femei care nu au voce. Dar calităţile lor sunt tot acolo, chiar dacă, momentan, nimeni nu vrea să le valorifice.

Cum poate să fie o femeie un bun lider?

Exact cum poate să fie şi un bărbat un lider bun. Dacă ar fi să dau câteva ,,must have”-uri ale leadershipului, ar fi aşa: cererea de feedback. Jim Bagnola, un expert în leadership mi-a zis la un moment dat că ,,feedback-ul este mic dejunul campionilor”. Şi chiar aşa e. Nu ai cum să devii un lider mai bun, dacă nu ,,iei pulsul” echipei şi le permiţi colegior tăi să te evalueze. Un lider ar trebui să înveţe şi să crească constant. Să citească, să fie prezent la cele mai bune cursuri, să aibă mentori de la care să înveţe. Şi, cea mai importantă trăsătură, în opinia mea, a unui lider este să aibă capacitatea de a inspira şi, de multe ori din umbră, să îşi conducă echipa către succes.

Ce sfat i-ai da unei femei în materie de vânzări şi organbizarea unui business?

Să se întrebe constant DE CE face ceea ce face. Care e motivaţia adevărată pentru care vinde un anumit produs sau conduce un anumit business. Dacă răspunsul e mai mult decât traiul decent şi există o întreagă misiune şi viziune în spate, mai e nevoie de integritate şi dorinţa de a învaţă de la oricine. Niciodată nu putem să spunem că am învăţat suficiente lecţii, că deja le ştim pe toate. Sunt trei sfaturi, dar care sunt interdependente.

Ai ani de zile în spate de vânzări, seminarii, business. Ai ajuns la o concluzie? Care este reţeta SUCESULUI?

Din experienţă eu consider că, înainte de a avea orice, dincolo de orice succes material sau nu, trebuie să lucrezi la cine eşti tu. La cunoştinţele tale, gândurile şi gradul tău de conştientizare. E esenţial să te cunoşti. După ce lucrezi la adevărată ta identitate, trebuie să acţionezi în conformitate cu valorile tale. Iar la final, da, vei avea succes, însă nu acolo trebuie să fie focusul, ci pe primele două.

FEMEIE in afaceri - EA p  c  tuie  te 150x150Citeste si: Fii Fericit! Ieși din Zona de Confort!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE– Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.