Femeile l-au făcut președinte pe TRUMP!

Trump - femeitrump

Articol scris de Ionuț Iancu. Femeile l-au făcut președinte pe TRUMP! Suntem la câteva zile de la momentul aflării rezultatului alegerilor prezidențiale din SUA. Lumea, inițial în stare de șoc, începe să afle mai multe informații despre ce s-a întâmplat exact la aceste alegeri.

Donald Trump este președintele ales, asta deși, la număr de voturi a câștigat Hillary Clinton. Cu câteva sute de mii în față. Dar cum în SUA alegerea președintelui este indirectă, contând voturile electorilor, s-a ajuns în situația ca poporul să vrea ceva, electorii altceva. Sunt chiar voci care vin și spun că este posibilă inclusiv o schimbare a decizie acestor electori, până la momentul întrunirii lor din decembrie. Greu de crezut, ține mai mult de scenarii asta.

Dar, totuși, ce a determinat un astfel de vot în America? Și care au fost acele persoane care au fost decisive într-o victorie pe care nimeni, niciodată nu ar fi luat-o în serios. Aici, rezultatele cercetărilor post vot sunt incredibile: 53% din femeile albe cu drept de vot l-au ales…pe Donald Trump! Asta deși, la aceste alegeri am avut de-a face cu prima candidatură a unei femei, democrata Hillary Clinton.

Asta deși Trump a fost protagonistul, mai ales pe finalul campaniei electorale, a unor înregistrări și acuzații scandaloase, cu referire directă la modul cum el trata și considera femeile. Se pare că asta nu a contat foarte mult, și tocmai femeile au fost cele care l-au făcut președinte. De ce oare? Un prim răspuns, poate cel mai la îndemână, este acela că lumea nu prea mai ține cont de criterii de moralitate, de cât de bine se exprimă sau nu un om, de cât de gentil este el sau nu cu o femeie.

America, deși administrația Obama vorbește de cea mai puternică economie, traversează o perioadă de criză socială. Foarte, foarte multă lume nu are locuri de muncă. Se trăiește doar din ajutorul social. Frustrarea față de diverențele de clasă este la un nivel foarte mare. Ca atare, nu mai contează pentru mulți că Trump s-a lăudat că prin statutul său a pipăit multe femei, contează faptul că el a promis oamenilor săraci că o vor duce mai bine, că vor avea locuri de muncă, că va echilibra diferențele dintre cei foarte bogați și cei săraci.

E asta bine? Greu de spus. Cert este că votul femeilor din SUA este și el un semnal. Al faptului că, cel puțin pentru o bună parte din oameni, vremea „politicii corecte„, a atitudinii corecte, a cam trecut. Și că totul trece prin stomac. Iar când ești sărac și vine un om și îți spune că va face să nu mai fi așa, nu mai contează că te tratează pe tine, femeie, ca un obiect sexual.

Acesta este marele paradox a ceea ce s-a întâmplat în America. Și un semnal extrem de serios pentru întreaga lume.

Sursă foto: johnwhawthorne.files.wordpress.com

Trump - impreuna 150x150Citeste si: Imaginea zilei -Împreună!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.