Femeile se îmbracă în funcție de iubire?

Femeile se îmbracă - 16114958 1323057761088755 4162167154260570749 n 1

Femeile se îmbracă în funcție de iubire? Toată dizertația asta a pornit de la o imagine pe  care am văzut-o întâmplător pe internet. Femeie cochetă, trecută de prima tinerețe.  I-am admirat ținuta, postura, atitudinea și am realizat că se întâmplă ceva și în noi femeile, odată cu vârsta.

Nu cred că în România ducem lipsă de femei frumase și cochete, observ însă ceva ce mă enervează. Lipsa de interes când sari de 35 -40 de ani.  E un reproș pe care mi-l fac și mie, stați liniștiți! De ce nu ne mai preocupă la fel ca în tinerețe toată treaba asta cu hainele, cu look-ul și cu …vânătoarea?

Balzac spunea că: „A fi cochetă înseamnă a te făgădui mai multor bărbaţi şi a nu te dărui niciunuia”. Cât de simplu și de frumos. De fapt, ce vreau să subliniez este că această pierdere a interesului devine practic o ….renunțare la tine. Evident, nimeni nu poate lupta cu timpul, ridurile apar, pielea nu mai e atât de ferma, dar sentimentul că încă mai ești admirată …trebuie să te motiveze.

Cine spune că nu are nevoie de admirația nimănui, cred că greșește. Știți vorba aceea… îi iertăm mereu pe cei care ne plictisesc, dar nu îi iertăm pe cei plictisiți de noi! Nimic nu te demotivează mai tare decât să vezi în ochii lui …nimicul! Nicio trăire, niciuo emoție, nicio dorință!

Orice discuție care ajunge la vanitate, trebuie să țină cont de faptul că omul ca și individ se încarcă din energia pe care o ia de la alții. Atunci când ești la tine în „cușcă”, în singurătăți pe care nimeni nu le poate înțelege sau repara, atunci nu simți nevoia de prezența nimănui. Nu trebuie să te expui, nu trebuie să depui efort, nu trebuie să …nimic!

Vine un moment în care lași durerea și te eliberezi de trecut. Brusc, îți schimbi vestimentația, coafura, look-ul per ansamblu. Inflorești și oamenii încep să te vadă. Când te îndrăgostești,  nu mai arunci pe tine orice haină din șifonier. Vrei să fii frumoasă pentru el și poate puțin și pentru tine. Ne raportăm la bărbați uneori mai mult decât ar fi cazul, nu credeți?Oare  nu are trebui să fim frumoase pentru noi?

Când relația se așează, începi încet să nu mai cauți cele mai senzuale haine. El și-ar dori, dar tu nu mai îl iei în calcul, la fel ca la început. Ești obosită de la birou și nu mai ai chef de „joacă”. Schimbi hainele sexy de stat în casă cu pijamale comode. E și viscol, acum cât de sexy să fiu?

Trece timpul și te treci și tu. Timpul nu iartă pe nimeni! Ai părul strâns în coadă, te aranjezi minimal, acum ești mamă și ai alte priorități. Nu mai ai timp de prostii și tocuri! Nici el nu se mai agită să te seducă. Și el e plictisit. Și dac-ar fi să schimbi asta, ai putea?

Spre final de maturitate, te mai bate gândul să faci schimbări radicale în tine. Fie nu ai bani, fie nu mai ai energie, fie nu mai niciun vânător prin preajmă…care să îți dea energie. Nu mai ai prietene, n-ai mai avut timp de ele. Nu mai ai bărbat, el a plecat după ceva mai fresh! Și uite așa, îmi aduc aminte de dulapul mamei cu cei mai tari pantofi. I-a purtat o vreme, apoi i-a abandonat. Imi aduc aminte și acum de o pereche maron, cu toc cui, înalți de mă împiedicam mereu …când îi furam în copilărie.

Atunci, în copilărie,  aveam chef să fim cochete… Copilărie, unde ai fugit?  Dacă și tu realizezi că abia aștepți să te întorci la ținute chic,  atunci fă ceva. Nu te ucide…înainte de vreme!

Femeile se îmbracă - o FEAR facebook 150x150Citeste si: NU mai căuta bărbatul PERFECT!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.