ANM – fenomen meteo periculos peste România: freezing rain!

meteo - icicles 3157280 1280 1024x768

ANM – fenomen meteo periculos peste România: freezing rain! După o săptămână veritabilă de iarnă, nici primul weekend din martie nu ne oferă perspective prea frumoase, deși am intrat, calendaristic, în primăvară. ANM a emis o informare meteo pentru lapoviță, polei, vânt, dar și ninsori pentru toată țara.

Citește și: Să renunțăm să mai fim Dumnezeii aparențelor!

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 01-03-2018 Ora : 14:30 Nr. mesajului:
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții.
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00
Fenomene vizate: precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.
Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.
Temporar intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

meteo - harta

Sursă foto: Pixabay

meteo - kimchicago 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Kim Kardashian și Chicago West, primul selfie!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.