Fericire vs. Nefericire. Din care învăţăm mai MULT?

fericire vs. nefericire - Fotor 146761176918373 1024x640

fericire vs. nefericire - Fotor 146761176918373

Fericire vs. Nefericire. Din care învăţăm mai MULT? Te privesti în oglindă și te întrebi ce ai învăţat din ultimele tale relaţii? Complicată întrebare! Fiecare relaţie este ca o lecţie de inot.

Sună ciudat? Dă-mi o șansă, îţi explic!  Prima întâlnire a unui copil cu apa, fie că este vorba de ștrand, mare sau piscină este însoţită de două sentimente contradictorii: frică și dorinţa de a explora. Cam așa și în dragoste! Prima relaţie care ne face inima să vorbească o limbă necunoscută este cea în care începem să iubim, deși nu prea știm exact ce înseamnă asta! Ne îndrăgostim, simţim ceva copleșitor, cunoaștem pentru prima dată senzaţia de fluturi în stomac, avem însă o imensă dorinţă să explorăm, suntem curioși în privinţa partenerului și ne este frică să nu greșim. Odată cu relaţiile, odată cu așa zisa experienţă în dragoste, frica se mai domolește și începem să ne definim personajul personal în iubire. Cumva, în funcţie de patternul familial și de profilul nostru emoţional, fie urmăm aceeași cale ca și părinţii noștri, fie facem în așa fel încât să evităm greșelile lor.  De la o relaţie la alta, jucăm alte și alte roluri, până când, măcar și la nivel teoretic, știm ce ne place și ce nu. De la un partener sau altul învăţăm, acumulăm, descoperim de ce, când și sub ce formă putem să oferim …iubire. Relaţiile nefericite ne învaţă să suportăm până când limitele noastre sunt întinse la maxim. Ne supunem nefericirii, ne zbatem sau evadăm! Uneori, învăţăm că avem nevoie de o mână întinsă, doar atât cât sa putem să ieșim din bucla aia dureroasă. Învăţăm mai mult din nefericire sau din fericire? Cine știe… Relaţiile potrivite profilului nostru ne fac să trăim cele mai frumoase sentimente, de la magie, până la râsul ăla de copii, alergând prin iarbă. Trăim mutatul împreună, oficializarea relaţiei și venirea pe lume a unui copil. Ce poate să fie mai frumos?  Toate, absolut toate sunt lecţii! Cine spune că nu mai are ce să înveţe în iubire, greșește amarnic.

Așa că NU uita: „Învaţă repede din greşelile altora, că nu ai timp să le faci tu singur pe toate.” — Sigmund Freud

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.