Fericirea copiilor? Lasă-i să-şi dezvolte personalitatea SINGURI!

copiilor - girl playing with cars

Fericirea copiilor? Lasă-i să-şi dezvolte personalitatea SINGURI! Se aud tot mai des povesti legate de alegerile părinţilor făcute în locul copiilor, sau alegerile copiilor făcute forţat din dorinţa părinţilor. Rezultatul? Oameni cu regrete, frustrări, cu o urmă de curiozitate „cum ar fi fost dacă?”.

Încă de mici suntem obişnuiţi să gândim ca păpuşile sunt pentru fete, maşinile pentru băieţi. Prejudecăţile ne urmăresc la tot pasul şi în mod inconştient ajungem să restricţionăm adevărata personalitate a copilului, dictaţi de lecţiile văzute din moşi strămoşi.

Lumea a evoluat, ştiinţa şi ea, iar psihologii vorbesc acum despre cum acţiunile părinţilor afectează în timp dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Din fericire, exista tineri entuziaşti care atrag atenţia asupra acestor lucruri abordând problema în studiile din cadrul facultăţii. Abordări noi, viziuni din colţuri diferite care cutremura ceea ce toată lumea ştie deja, şi atrag atenţia asupra posibilelor consecinţe nefericite.

Oana Burcea este masterand la Imperial College London şi a realizat un studiu…cu ursuleţi de pluş. A observat că părinţii de băiat n-ar pune mâna în ruptul capului pe un ursuleţ roz. Iar cele mai multe vânzări s-au înregistrat la un ursuleţ bej, clasic.

Studiul Oanei arată că marketingul în funcţie de sexul copilului îi poate afecta acestuia dezvoltarea.

Există părinţi care intră în panică atunci când fetiţa lor nu mai lasă din mâna maşinuţa cu remorcă sau dacă băieţelul se joacă cu un mini-aragaz.

Testul se dă la raftul de cumpărături.

Vezi video aici: tvr.ro

Propun să avem curajul de a lăsa copii să se exprime, pentru a putea fi fericiţi, pentru a putea crea fericire în jurul lor, ceea ce înseamnă cu siguranţa mândria şi liniştea sufletească a părinţilor dispuşi să plătească preţul!

Foto: radiozamaneh.com

copiilor - 461923167 XS 150x150Citeste si: Cum îţi disciplinezi copilul fără să strigi la el! 9 metode de succes

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.