Cum ar fi să înceapă FERICIREA de luni ?

fericirea de luni - 2016 01 04 1451880335 5503640 thedailyhabitsofsupremelyhappypeople 1024x683

Text de Andreea Panait

Cum ar fi să înceapă FERICIREA de luni ? Imi plac oamenii . Mai ales cei care nu renunță .Cei care nu se mulțumesc cu puțin și își depășesc limitele. Cei care sunt deschiși oportunităților și care muncesc să fie mai buni. Cei care nu își irosesc talentul atunci când și-l găsesc și care se bucură și dau din bucuria lor și altora. Observ la mulți tineri că nu se regăsesc pe drumul urmat și văd dezorientare. Un blocaj interior, o luptă între frica unui nou început și cărarea cunoscută a unei cariere  deja formate care oferă o potențială satisfacție financiară .. și resemnare.

Zilnic ne avântăm în vârtejul sarcinilor de îndeplinit, rutina grijilor, resposabilităților și a existenței în contratimp. Prea puțină energie creativă – prea mult consum de resurse ! Pune haosul pe pauză. Și nu doar în weekend. Avem tendința de a alerga într-o roată de hamster în timpul săptămânii – la gândul că ne vom bucura de liniște la sfârșitul ei. Și o luăm de la capat cu ciclul necunoscut.

Cum ar fi să înceapă fericirea de luni ? Să cunoști sentimentul de eliberare în fiecare zi trăită. Să faci cunoștință cu tine . Să te descoperi și să te iubești, să-ți multumești la sfârșitul unei zile de activitate. Suntem ghidați de emoții, hai să fie pozitive ! Obiceiurile noi se formează în patru săptămâni, cu siguranță nu toate rezoluțiile de început de an au fost atinse, așadar poți începe oricând cu lucruri mărunte.

Fericirea o atingem făcând lucruri – se creează o stare de flux în care suntem atât de absorbiți de activitatea desfășurată care ne bucură, încât pare infinit mai ușor de realizat și se elimină orice obstacol potențial în realizarea ei. Fiind o stare subiectivă, nu are reguli, însă cu siguranță poți invăța observând fericirea altora . Greșeala esențială în drumul către fericire este să nu faci nimic. Nu este ușor să iei atitudine, nu va fi un drum lin însă sigur vine cu satisfacții !

1. Începe-ți dimineață devreme ! Vei avea timp pentru toate în tihnă și asta te ajută să îți începi ziua într-o stare pozitivă.

2. Experimentează ! Citește, studiază,cunoaște și ieși din zona de confort. Frica de eșec nu a adus niciun beneficiu nimănui .

3. Găsește-ți talentul și exersează de câte ori ai ocazia .

4. Învață să spui nu lucrurilor pe care nu ești obligată să le faci .

5. Răsfață-te ! Permite-ți periodic să te pui pe primul plan și să nu-ți refuzi plăceri în favoarea sarcinilor de îndeplinit . Ele nu se termină niciodată !

6. Investește în momente, în experiențe și nu în lucruri . Sunt hrana ta pentru suflet de acum încolo !

7. Fă mișcare ! Dincolo de beneficiile fizice, îți crește nivelul de energie și reduce tensiunea. Și iți alimentează stima de sine !

8. Nu lăsa timpul să treacă . Studiile în care sunt prezentate regretele oamenilor,vorbesc despre șansele pierdute și vise neîmplinite . Nu vrei să ajungi acolo !

Tu ce faci cu fericirea – luni ?

Citste si : Ce mai înseamnă pentru TOTDEAUNA?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la mine, îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte : emmazeicescu@gmail.com

foto: huffingtonpost.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.