Ce e FERICIREA?

fericirea - fericirea

Articol scris de Ionuț Iancu. Ce e FERICIREA? Un prim răspuns, cel mai la îndemână, ar fi: fericirea este o stare mentală de bine, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Religii, filosofi, oameni de știință au încercat să găsească un răspuns cât mai clar la dilema fericirii.

Pentru mine, fericirea e sentimentul ăla unic când îi aud vocea femeii iubite. Sau când am toată familia lângă mine. Fericirea mea stă inclusiv în joaca lui Toto și Bobiță, cei doi peruși ai mei. Și asta și pentru că ei, la rândul lor, îmi arată că sunt fericiți când mă întorc acasă.

În schimb, pentru danezi, de exemplu, fericirea poartă un nume aparte: hygge. Derivat din hyggja, termen germanic, care se traduce prin satisfacție. Hygge înseamnă, în mod special, o existenţă lipsită de drame inutile. Înseamnă să fii conştient de importanţa confortului şi liniştii, fiind un aspect fundamental al unei vieţi împlinite pentru danezi. Aceştia depun împreună eforturi pentru a păstra această stare. Hygge se concentrează pe „noi”, mai degrabă decât asupra „mea”.

Dar cum poţi aplica acest secret în viaţa de zi cu zi? Mulţi cred că se referă strict la o atmosferă plăcută, în care găteşti sau pur şi simplu te relaxezi împreună cu cei dragi. Însă conceptul merge în profunzime şi te îndeamnă să îţi imaginezi o reuniune de familie fără drame, fără discuţii care generează formarea de bisericuţe, pe teme de politică, probleme familiale sau religie. Hygge înseamnă să uiţi de remarci usturătoare, de a te văicări sau de a fi negativ (sursa: Feminis.ro).

Dacă te uiți un pic la tot ceea ce spun nordicii că înseamnă Hygge, îți dai seama că așa ar trebui să fie fericirea pentru toți. Numai că, nu are rost să fim ipocriți, fericirea lor provine și dintr-un confort material la care alți oameni nu pot nici măcar visa. Este exact ca în bancul acela: „Unii pun că banii nu aduc fericirea, iar mie îmi place să fiu nefericit„.

Fericirea adevărată trebuie să țină numai de suflet. Să fii fericit că Dumnezeu ți-a dăruit șansa unei noi zile. Să te bucuri de tot spectacolul minunat al naturii. Să iubești ce ai, nu ce nu ai. Să iubești pe cei care merită, nu să te consumi în relații toxice. Să știi să ai măsură în toate. Și credință în Dumnezeu.

Sursă foto: 9am.ro

fericirea - fericirea familiei 768x576 1 150x150Citeste si: 5 flori de cameră care aduc fericirea în familie

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.