Fetele de aur – echipa națională de spadă a cucerit aurul olimpic !

echipa națională de spadă - jocul pentru BB  RBA  I 150x150Text de Ionuț Iancu

După o așteptare lungă și extrem de agonizantă, azi noapte, România a cucerit prima medalie, una de aur, la Olimpiada de la Rio, prin echipa națională de spadă.

Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu au învins, după o dispută extraordinară, principala favorită a acestor Jocuri Olimpice, China, cu 44 de puncte la 38. Această medalie olimpică, dincolo de a fi prima pentru delegația olimpică a României, ești și singura care lipsea din palmaresul echipei naționale de spadă.

Deși la individual nu au evoluat așa cum și-au dorit, fetele din echipa națională de spadă și-au luat pe deplin revanșa la meciurile pe echipe, eliminând, înainte de victoria în fața Chinei, și alte favorite, precum Rusia, în semifinale și SUA în sferturi.

Un mesaj deosebit de frumos a fost postat de liderul de la echipa națională de spadă, Ana Maria Popescu, pe pagina ei de Facebook:

„Un singur lucru m-a impresionat. Galeria! Să auzi o sala întreagă încurajându-te?! WAW! Asta nu se întâmplă des în filmul nostru şi este uimitor când ţi se întâmplă ţie. MULŢUMIM❤
Pentru noi contează că am ieşit din scenă de pe prima treaptă a podiumului şi pentru asta, pe toţi cei ce se simt ‘vinovaţi’ îi rog să-mi accepte mulţumirile!
Iar pe voi, cei care aţi trăit emoţiile alături de noi, va îmbrăţişez cu drag!
P.S. şi vedeţi pe unde umblă moş Ene, va rog ?
P.S.S mă scuzaţi, JO nu s-au terminat. Încă mai sunt medalii de câştigat! Nu va imaginaţi cât contează energia bună de acasă! Fiţi alături de sportivii români până la capăt!„

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.