First Aid Greece!

- greece presidential vote 3 390x285

- greece presidential vote 3 390x285

KalispEra! Pe langa mancarea si insulele lor superbe, Grecia imi starneste curiozitate cu altceva! Abia astept sa aflu cum va rezolva  cuplul de baieti frumosi, Tsipras si Varoufakis , situatia din Grecia. Poate nu stiati dar datele care vin de la Atena sunt ingrijoratoare. Practic, Grecia este aproape de Faliment. 340 de miliarde de euro!Asa arata in cifre datoria  grecilor, care poate inteleg ca lenea si masurile de stanga te pot aduce foarte aprope de marginea prapastiei.

UPDATE: In ultimele doua saptamani Grecia a ajuns, de pe marginea prapastiei, aproape de faliment! Negocierile au esuat in mai multe randuri,  iar Atena se tine tare. Troika, la fel!  Nu sunt in masura sa emit consideratii economice, dar ma preocupa situatia.  Si vad doua curente:

De ce e Tzipras arogant?

  Conform Capital,  Alexis Tsipras spune ca Atena este gata   “să aştepte răbdătoare” până când creditorii ţării vor deveni “realişti” în cererile lor pentru Grecia. Cum asa?  Tsipras vorbeste despre  “oportunism politic”… si nu e o gluma. Oportunismul politic  este singurul motiv  pentru care li se cere grecilor noi tăieri de pensii, spune premierul. Sa ne imaginam! Unul din punctele nevralgice in negocieri …este taierea de pensii! Sincer? Daca tot esti in coma, cum de mai ai putere sa mai emiti  pretentii ?  Lui Tsipras ii place sa creada ca : „nu exista in politica eroi sau salvatori!”  Pai nu asta ai promis grecilor in campanie? Nu asta au asteptat grecii de la cel mai tanar premier ( 40 de ani) din ultimii 150 de ani? Nu de asta esti  purtatorul sperantei stangii europene antiliberale? Mda…detalii.  Si totusi care e treaba cu Germania? De ce Ianis Varoufakis, ministrul de finante spune ca un acord se poate semna intr-o noapte , cu singura conditie ca  Angela Merkel sa fie prezenta?  Foarte interesant! Oricum,  uitandu-ma pe Ziarul Financiar, vad cifrele.

Daca grecii sunt puturosi si iresponsabili, de ce i-ati finantat?

Cei de la reporter Virtual vin cu o analiza proprie.

„Ca să fie admisă în spațiul monedei comune, Grecia trebuia să îndeplinească, conform tratatului de la Maastricht, câteva criterii, printre care:

  • 1) datorie de sub 60% din PIB și
  • 2) deficit mai mic de 3%.

Care era realitatea? Grecia avea în 2001 o datorie de circa 131 de miliarde de dolari (104% din PIB). Ce au făcut responsabilii UE? Le-au făcut grecilor cu degetul – na-na-na – și le-au spus să-și reducă datoria procentual din PIB în următorii ani. Da, da – au zis grecii. Din 2001 și până în 2014 datoria a crescut de la 131 de miliarde de dolari la peste 340 de miliarde de euro! Sub ochii și cu complicitatea Europei…” ( vezi continuarea aici )

Noi sa fim sanatosi! Daca aveam noi insulele grecesti, ce bine ne mergea! Hai, Kali hronia ! ( La multi ani!)

Live & Believe

 

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.