Florin Lixandru: ”Evaluarea pentru clasa a IV, finalul unui ciclu”

evaluare - 7343790 Mediafax Foto Andreea Alexandru 800x550

Florin Lixandru: ”Evaluarea pentru clasa a IV, finalul unui ciclu” Prezent în studioul Perfect Imperfect, Florin Lixandru, Inspector Școlar General ISMB, a vorbit telespectatorilor despre noutatea evaluărilor ”2-4-6”, dar și despre provocările sistemului educațional din zilele noastre.

”12200 elevi au susținut evaluarea la limba română. Evaluările 2-4-6 reprezintă o nouă modalitate în materie de evaluare, având teste concepute după modelul testelor internaționale. Cele de la clasa a IV sunt binevenite întrucât reprezintă evaluarea unui final de ciclu. Sunt foarte importante și pentru părinte, să vadă cât a reușit copilul să acumuleze. Aceste teste nu sunt trecute în catalog.

Citește și: Anul școlar 2017 – 2018 vine cu o structură nouă și mai multe vacanțe

Testul de limba română urmărește 4 componente: se dă un text suport, cu 500 – 800 cuvinte și se verifică operarea cu informațiile oferite de text, cu ideile principale, formularea de concluzii și integrarea cunoștințelor și interpretarea acestora.
La nivel de minister a fost elaborat raportul pe 2015 – 2016. Se observă că o mare parte dintre elevi rezolvă cu brio subiectele la limba română, partea cu operarea informațiilor oferite de text. Când îi pui să integreze și să interpreteze, acolo apar probleme.
Programa este programă, nu se poate schimba, dar abordarea poate fi alta și asta depinde de noi, cei ce mergem la catedră. Trebuie să utilizăm toate mijloacele moderne, iar cea mai importantă latură ar trebui să fie legarea teoriei cu practica”.

Sursă foto: Mediafax

evaluare - giphy 6 150x150Citește și: Brad Pitt: „Am reînceput să beau. Băgam un rus sub masă”

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.