Reteta pentru pofticiosi!

- fkmf 4wfaj7mkz97y aq60i1

Mi-e foame. As manca si un porc intreg. Stiu, ma abtin, mancare sanatoasa, etc. Dar poftesc la asa ceva. Ce sa-mi fac sa nu ma mai chinui?

 

Cum sa faci Oua Benedict?

- fkmf 4wfaj7mkz97y aq60i

foto: Academia Culinara

Taiati English Muffin in doua si prajiti-le pe jumatate. Intindeti-le cu unt si asezati-le pe un platou.  Fierbeti ouale in functie de preferintele fiecaruia (4-8 minute), in apa cu sare si putin otet prin urmatoarea metoda: La un litru de apa, adaugati o lingurita de sare si doua de otet. Cand apa da in clocot, dati focul mic, incat apa sa nu mai aiba clocote. Spargeti oul cu grija si adaugati-l in apa, fara sa spargeti galbenusul. Daca apa clocoreste, din cauza clocotelor, oul se va sparge, iar daca apa nu este incinsa corespunzator, oul se va dezintegra. Scoateti ouale din vas cu ajutorul unei palete, cu grija, fara a sparge oul. Otetul are rolul de a mentine oul intreg in timpul fierberii, fara a se sparge galbenusul si a se dispersa marginile albusului.

In timp ce ouale se fierb, prajiti la gratar sau intr-o tigaie incinsa, fara ulei, baconul sau sunca, dupa preferinte. Asezati cele doua felii de bacon peste feliile de Muffin. Peste bacon, asezati cate un ou posat, scurs bine de apa, cu grija, fara sa spargeti oul. Turnati sosul olandez deasupra. Serviti imediat.
vezi mai multe retete pe :Academiaculinara
Live & Believe
Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.