Rețeta zilei – foietaj cu umplutură de miel și ciuperci!

miel - foitejamiel

Rețeta zilei – foietaj cu umplutură de miel și ciuperci! Se apropie Paștele, iar mielul este nelipsit din majoritatea rețetelor perioadei. Tocmai de aceea rețeta de astăzi este o alternativă la obișnuitele modalitătăți de preparare a mielului:

Ingrediente: 

  • 2 linguri ulei de măsline
  • carne de miel (de preferat de la picior) tăiată în cuburi mici
  • 1 lingură de muștar
  • ciuperci feliate, cuburi
  • 1/2 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • rozmarin proaspăt
  • o jumătate de pahar de vin
  • 4 foi de aluat pufos
  • făină
  • 1 ou bătut

Pentru sos: 

  • 1/2 cană de smântână
  • 1/2 cană de maioneză
  • rozmarin proaspăt, tocat mărunt
  • 1 ceapă verde, tocată
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • apă

Mod preparare: 

Într-o tigaie mare se adaugă mielul, muștarul, sare, piper. Se coace până când carnea devine rumenă, dar încă roz în centru. Se adaugă ciupercile, ceapa, usturoiul, rozmarinul și se fierbe, amestecând regulat, timp de aproximativ 4 minute. Se adaugă și vinul, se acoperă tigaia și se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Apoi rezultatul final este scos din tigaie și este lăsat să se răcească până la temperatura camerei.

Citește și: Rețeta zilei – cod pane cu sos tartar!

Se încălzește cuptorul la 190 de grade. Se ung două din foile de aluat, presărând și făină peste ele. Apoi se rulează rola în dreptunghiuri de 9 x 12, iar acesta este tăiat în 6. Vom avea la final 24 de pătrate. Se adaugă câte două linguri de conținut de miel în centrul fiecărui pătrat și se ung marginile cu ou. Apoi se pliază aluatul peste umplutură, se înțeapă marginile cu o furculiță pentru a sigila și se unge cu ou tot pătratul. Apoi se lasă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, până foaia de aluat prinde o culoare maro – aurie.

Pentru sos se combină smântâna, maioneza, rozmarinul, ceapa verde, usturoiul și apa într-un blender și se amestecă până se omogenizează. Astfel, foietajul de miel cald se servește cu sos peste el.

Sursă rețetă & foto: theseasidebaker.com

miel - salatamazurka 1 150x150Citeste si: Rețeta zilei – salată „Mazurka„

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.