Rețeta zilei – turtă dulce de pus în bradul de Crăciun

rețeta - Screenshot 1

Rețeta zilei – turtă dulce de pus în bradul de Crăciun. Ești pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Crăciun și mai ai și bradul de împodobit? Îți dăm noi soluția salvatoarea: turtă dulce bună și pe masă și în pom!

Ingrediente pentru 30 de bucăți

  • 225 g unt (topit)
  • 340 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 340 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • Sare
  • Nucșoară
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • Ghimbir
  • Ciocolată albă, pentru decorat.

Citește și: Rețeta zilei – porc dulce acrișor

Mod preparare

Într-un vas mare adăugăm untul, zahărul brun și le amestecăm până obținem consistența unei paste. Adăugăm apoi oul, continuând să amestecăm. Într-un alt vas, punem făina, praful de copt, sarea, nucșoara, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugam paste din unt și zahăr, amestecăm și apoi frământăm.

Punem conținutul între două folii, îl întindem și îl lăsăm la frigider vreme de 30 de minute. Odată scos din frigider, folosind diverse forme de prăjituri (stele, oameni de zăpadă, brazi) scoatem figurine pe care le punem într-o tavă de copt și apoi punem tava la cuptor preț de 8 – 10 minute, la 180 de grade. Decorăm cu ciocolată caldă. Gata și desertul gata și bradul împodobit!

Sursă foto & rețetă: Tasty.co

rețeta - Screenshot 8 150x150Citește și: Rețeta zilei – Moș Crăciun din căpșuni

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.