Cum să ai fotografii faine pe blog? Uite trei oferte pentru un amator

Cum să ai fotografii faine pe blog? Uite trei oferte pentru un amator - grouptest touchscreen compact cameras 1

Text de: E. Mara

Să începi să ” crești”un blog poate părea o activitate ușoară și lejeră. Oricine poate să scrie sau să facă o fotografie. Însă nu e chiar așa. Uneori nu ai nici o idee sau poate pur și simplu nu ai chef. Ce faci când ai idei și ai despre ce să scrii și tot ce-ți mai lipsește este o imagine care să completeze peisajul?

Cum să ai fotografii faine pe blog? Uite trei oferte pentru un amator - grouptest touchscreen compact cameras 1

Și pornind de aici am decis să fac următoare analiză:  Ce are nevoie un blogger începător?  Are nevoie de un aparat foto( despre smartphone-uri vorbim cu altă ocazie, tot aici). Uite ce aș alege eu:

Canon Powershot G9 X. 

L-am ales pentru dimensiuni. Este mic, pe bune, este foarte micuț și este suficient de bun încât să obții niște fotografii excelente pentru un blog.
Are un senzor CMOS de 20 de Megapixeli, nu că ai avea nevoie de atâția megapixeli. Nu faci printuri. Are un zoom optic de 3.0x, mă rog, nu vei reuși să te apropii cu zoom-ul prea mult, dar bănuiesc că nu vrei să fotografiezi urși de pe munte cu el. Ce îmi place însă foarte mult este că are acea rotită sus. Rotită care-ți permite să setezi camera pe diferite moduri, manual, aperture priority, portrait, landscape și așa mai departe. Și deși are obiectivul încorporat este un obiectiv ce permite fotografierea și pe o lumină mai proastă. Il ajută diafragma de 2.0 la focala cea mai mică, 10.2, ideal pentru un blogger. Touch screen, doar 200 de grame. Preț? Nu e chiar ieftin. Dar să ne gândim, faci investiția o data! și Merită! Ah, are și Wi-Fi, da! Îl găseşti şi pe argintiu, vintage, foarte drăguţ.

Cum să ai fotografii faine pe blog? Uite trei oferte pentru un amator - PowerShot G9 X Silver 1 xl

Olympus STYLUS Tough TG-860

Am ales acest model datorită rezistenței sale, exact cum spune și numele. Tough. Păi să vedem. Rezistent la apă, la șocuri, la frig. Înseamnă că-l poți lua cu tine peste tot, nu? Nimic nu te mai oprește să faci niște poze drăguțe pentru blogul personal, iar dacă-l scapi sau plouă tu poți face poze în continuare. Sigur, nu este la fel de bun ca și Canon-ul de mai sus și de asta ne dăm seama după mai multe lucruri, senzorul este mai mic și rezoluția la fel. Doar 16 megapixeli, dar ăștia, nu contează, pozele vor fi suficient de mari. În schimb partea mai complicată ar fi obiectivul. Are diafragma cea mai deschisă de doar f/3,5. Asta înseamnă că pe înserat va trebui să folosești blitz-ul. Dar hei, la prețul pe care-l are nu le poți avea pe toate. Gps, Wi-fi, ușurel, rezistent. Merită? Da!

Cum să ai fotografii faine pe blog? Uite trei oferte pentru un amator - CLP TG860 white orange

Canon PowerShot SX410

Ultimul din lista de 3 aparate și cel mai ieftin. Nu prost, însă cu funcții și un control mai mic. Fără să aibe rotiță de control pentru diferite scene (portrait, landscape, manual, etc) acest aparat excelează la zoom. Practic are un zoom de 40x ceea ce este destul de mișto. Vezi ceva la distanță și nu te poți apropia? Bagi zoom-ul și ajungi și cu sufletul lângă subiect. Sigur, la prețul ăsta să nu te aștepți să aibă Wi-Fi sau să fie rezistent la șocuri, apă sau frig, cum este Olympusul, dar să te aștepți să fie mai mare. Din cauza zoom-ului. În schimb partea bună este că are 20 de megapixeli, asta în cazul în care ești fan megapixeli. Merită? Da, dacă ești leneș/ă, merită!

Cum să ai fotografii faine pe blog? Uite trei oferte pentru un amator - 3d58f166 0213 4e0c 9cb1 1568e6abc669
Vă doresc succes, Emma e plecată in Tenerife și  sper că face fotografii, voi ce mai așteptaţi?

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.