FRANȚA interzice costumul BURKINI pe plaje

burkini - burkini

FRANȚA interzice costumul BURKINI pe plaje. Imaginea zilei de astăzi vine din Franța, Nisa mai exact, loc unde un grup de polițiști au obligat o femeie de origine arabă să se dezbrace de costumul burkini, care acoperă capul și trupul femeilor. Motivul invocat de autorități este legat de siguranța națională și de riscul atentatelor, care rămâne extrem de ridicat, într-o Franță și așa lovită.

Aceasta nu este o situație singulară în Nisa, mai multe orașe franceze adoptând aceeași măsură de interzicere a purtării burkini în orașele respective. Tribunalul din NISA a motivat decizia de interzicere prin faptul că: Burkini era „predispus să ofenseze convingerile religioase sau non-convingerile religioase ale altor oameni care stau pe plajă”, şi „s-ar fi simţit ca o sfidare sau o provocare la tensiuni exacerbate de către” comunitate.

Ce este cu adevărat trist este faptul că s-a ajuns la un grad de intoleranță extrem de mare. Cei prezenți pe plajă la momentul când a fost surprins acest instantaneu au început să aplaude și să ceară femeii să plece de pe plaja lor.

În acest moment în întreaga lume are loc o dezbatere extrem de aprinsă pe tema burkini, despre drepturile femeilor dar și secularism, iar într-o Europă din ce în ce mai revoltată, toleranța nu pare a mai fi un cuvânt pe gustul oamenilor, din păcate. Iar femeile, ca de multe alte ori în istorie, cad victime intoleranței.

burkini - plaja 150x150Citeste si: 4 Sfaturi să arăți cool la PLAJĂ

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.