Fuga de PSIHOLOG. Când rămâi doar tu cu tine, pe cine mai dai vina?

psiholog - shutterstock 87348347 1024x688

Articol scris de Andreea Panait Fuga de PSIHOLOG. Când rămâi doar tu cu tine, pe cine mai dai vina? Singurătate. Noul trend în materia bolilor sufleteşti. Te uiţi în stânga, te uiţi în dreapta. Toată lumea mimează o fericire ideală în raport cu care tu te simţi mic şi invizibil. Oare chiar e pe bune, rânduiala lucrurilor e firească mai puţin la tine?

Cândva sperai că până la acest moment vei fi departe. Dar iată-te..aici. Dileme fără răspuns, lucruri nerezolvate, suflet neîmplinit. Şi-ncepi să însiri pe firul vieţii, bilele albe şi negre adunate pe drum. Aici a fost ea de vină, mai târziu părinţii, apoi şeful. Nici prietenii nu ţi-au fost sprijin, cât ghinion să te urmărească. Ai fost nevoit să te strecori printre toate, şi normal că nu ai avut rezultatele dorite. Te scuturi de praf la gându-ţi şi încerci să-l alungi din minte.

Şi totuşi, de ce nu se aşază planetele. Să mergi la preot? Psihologul iese din discuţie. Eşti în depline facultăţi mintale, cu principii şi minte sănătoasă, clar nu ai nevoie de aşa ceva.Stagnezi şi timpul trece, te frustrezi şi nefericirea înfloreşte. Te-afunzi în muncă, crezând că nu e momentul orânduirii celor drepte în lumea ta, dar realitatea este că nu faci decât să fugi de tine. În România anului 2016, fugim de asumare de sine. Factorii conecşi ne cauzează toate dramele existenţiale, dar ne afânam în angoasa propriilor reacţii şi decizii. Familia e subiectivă, prietenii sunt invidioşi pe carieră, sfaturile obiective şi sincere încep să fie pe cale de dispariţie. Oameni pe interes la kilogram la orice colţ de stradă, de unde cumperi un sfat pe bune?

Ei bine, de la psiholog.

Nu eşti nici primul nici ultimul care se dă cu capul de zidul din faţă. Zidul e înalt, nu ai cum să îl urci, dar stânga dreaptă ai liber complet. Masca zâmbitoare sub care ne adăpostim ascunde nevoia de salvare disperată, trasă de mânecă de o teamă de ridicol fascinantă. Să-ţi accepţi că ai nevoie de terapie este un act de curaj ce ţine de mobilizarea voinţei şi de a găsi puterea să te dezvălui în faţa unui străin cu privire la cele mai intime probleme.

Permite-ţi să fii vulnerabil. Nu eşti de piatră – temelia sufletului tău e construită din emoţii, gânduri şi trăiri. Acceptă-ţi demonii, şi învaţă să îi îmblânzeşti! Sigur că fiecare persoană cu care ai interacţionat şi-a pus amprenta asupra ta şi ţi-a năucit sufletul de greutăţi. ACUM ai nevoie să renaşti, şi să devii cea mai bună versiune a ta. Travaliul întâlnirilor cu specialistul poate să dureze. Fericirea nu e un obiect, nu o găsim. Ea se construieşte. Cu luciditatea minţii, curăţirea sufletului, răbdare şi încercări repetate.

Şi cum să te găsească acel partener ideal, dacă nu tu eşti pregătit să îl întâmpini? Pe el lasă-l să te caute şi asigură-te că atunci când în sfârşit te va găsi, o să-l năuceşti prin prezența omului care i se prezintă în faţă.

Când stagnezi, cere ajutor!

Foto : autostraddle.com

psiholog - Love on Chalkboard 1 150x150Citeste si: Profesori în nimicuri, repetenți în IUBIRE

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.