Fumatul pasiv ucide copiii!

fumatul - fumatpasiv

Fumatul pasiv ucide copiii! Se vorbește în fiecare zi despre cât de nociv este fumatul pentru cei care nu se pot lăsa de el. Însă fumatul nu face rău numai fumătorilor. Statistici din ce în ce mai îngrijorătoare scot la iveală efectul dramatic pe care fumatul pasiv îl are asupra copiilor.

La nivel global, în jur de 165.000 de copii mor anual din cauza infecţiilor respiratorii provocate de fumul de ţigară, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Copiii au de suferit cel mai mult din cauza fumatului pasiv, semnalează medicii. Efectele negative îşi pot face simţită prezenţa încă din viaţa uterină, substanţele nocive din ţigări putând traversa placenta. Copiii cu mame fumătoare pot avea retard de creştere şi greutate mai mică la naştere.

Cei mici sunt mai vulnerabili la acţiunea nocivă a fumului de ţigară din cauză că au un sistem imunitar mult mai sensibil, iar plămânii lor sunt mai „receptivi” la substanţele chimice nocive din fumul de ţigară. Studiile au arătat că, în cazul sugarilor, riscul de moarte subită este dublu dacă aceştia sunt expuşi fumului de ţigară.

Din cele peste 4.000 de substanţe conţinute de fumul de ţigară, 200 sunt toxice, iar mai mult de 50, cancerigene. Specialiştii americani au observat că la copiii ai căror mame au fumat în timpul sarcinii s-au produs mutaţii genetice care favorizează riscul de apariţie a cancerului.

Sursă foto: viata-libera.ro

Citește continuarea pe Adevărul.ro

fumatul - alergie frig 150x150Citeste si: Vrei să slăbești? Frigul te ajută!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.