Fusta cu flori si demiterea asteptata! Adio!

- Blackman42

Incerc sa folosesc cuvinte frumoase, desi mi-e greu acum. Am in minte cazul fetitei cu fusta „altfel”, de la Constanta. Daca nu stiti, directoarea unei scoli a trimis acasa o eleva de 11 ani pentru ca avea o fusta cu flori, nu o fusta neagra.  Fata a traversat singura calea ferata si un drum european. A ajuns acasa si i-a povestit mamei ce s-a intamplat. Pai sa nu o calci in picioare?- Blackman41

Foto: thedesignfiles.com

Pe directoare, evident! In ce secol traim? Noroc ca mama fetei a facut plangere. Asta apropo si de faptul ca unii, in functii inalte, au senzatia ca daca au dat 15% in plus dascalilor…gata, au rezolvat problema invatamantului in Romania. Asemena specimene trebuie sa dispara din invatamantul romanesc! Nu mai e nimic de negociat. Punct! Problema este ca n-ai ce sa pui in loc si atunci cum facem?  Inca ne zbatem sa iesim din mentalitati retrograde, ne trimitem ( cu efort) copiii la scoli private, de frica sa nu dea piept cu sistemul public, cu profesori plictisiti si nemotivati, sa nu le fie frig in clasa si  sa fie tratati decent, nu ca niste animale.  Stiti ceva? Eu am invatat la scoala normala si mai apoi la liceu de stat si mi-a fost foarte bine. Sunt defecta daca vreau acelasi lucru pentru copilul meu? Oare mai pot sa imi doresc asta? Si apoi, in epoca in care ne dorim sa depasim bariere, copiii nostri sa fie curajosi, determinati, independenti….noi ne impiedicam de cateva floricele pe fusta? Aloooo, suntem sanatosi la cap? Pe bune, cum sa ii explici copilului ce se inatmpla? Ca iti vine sa iei un buchet de flori si sa il bagi pe gatul doamnei director…care probabil avea o zi proasta si nicio fusta cu flori. Dar nu, suntem civilizati si ii cerem ministrului, inspectoratului scolar si cui are putere…sa ne scape de speciemnen. Atat am avut de zis!

Update: Directoarea a fost demisa! Multumesc, Doamne!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.