Gafa președintelui Iohannis de a sta la Masa Tăcerii, taxată în online

iohannis - iohannisstalamasatacerii

Gafa președintelui Iohannis, taxată în online! Aflat în vizită în Târgu Jiu, președintele Klaus Iohannis a reușit ieri să surprindă, dar mai ales să enerveze opinia publică, cu o poză care a devenit virală în scurt timp, poză în care stă așezat pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii.

Acest lucru se întâmplă deși acolo există un panou prin care vizitatorii sunt rugați să nu aibă contact cu operele de artă brâncușiene. La scurt timp, Facebookul și celelalte rețele sociale au luat foc, împărțind, ca de obicei, lumea în două tabere: cei care l-au ironizat și taxat la greu pe Iohannis pentru imprudență vs cei care au găsit multe poze cu oameni care au ales să stea la Masa Tăcerii, inclusiv Brâncuși fiind folosit ca exemplu.

Poarta Sărutului face parte, alături de Coloana Infinită, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii din Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, pe care Constantin Brâncuşi l-a realizat în 1937, la Târgu Jiu, în memoria eroilor căzuţi în primul război mondial. Ansamblul monumental „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial (potrivit www.inp.org.ro).

Ansamblul este o materializare a ancestralei tradiţii româneşti legate de cultul morților. Masa Tăcerii amintește de mesele destinate morților neplecați sau celor veniți „la zile mari”. Scaunele așezate la mare distanță sunt parcă făcute pentru umbrele tăcute ale celor ce nu mai sunt. Poarta Sărutului este descrisă de Brâncuși însuși ca o trecere către „lumea de dincolo”. Coloana fără sfârșit este un cântec etern care ne duce cu sine în infinit, o scară către cer. Ansamblul Constantin Brâncuși cinstește moartea eroică, dar în același timp aduce un elogiu vieții nepieritoare.

iohannis - femei alcool vin sfatulparintilorCiteste si: Femeile beau la fel de mult ca și bărbații

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.