Gândul Zilei- Cere schimbarea!

gândul zilei - G  ndul Zilei 2 1024x683

Gândul Zilei– Cere schimbarea! Trăim cu senzația că deținem adevărul absolut și asta chiar ne face să acționăm autosuficient. Cel mai complicat este când ajungem să cerem despotic…. schimbarea celor dragi. Să fie mai buni, mai calzi, mai atenți și, dacă se poate, Perfecți!

Așa că gândul zilei de astăzi pornește de la Jacob M. Braude:  „Ia în considerare cât de greu este să te schimbi pe tine și vei înțelege ce șanse mici ai ca să-i schimbi pe ceilalți.” Acum să te văd, cât de repede te schimbi? Cât de ușor accepți noțiunea de schimbare? Complicate întrebări, dacă e să fim sinceri, noi cu noi.

Pentru că ne scoate mai mereu din zona de confort, schimbarea nu e simplă și nu e mereu pe placul nostru. Ne obișnuim să trăim într-un fel și, brusc, ceva se schimbă. Mai ales dacă ne privește personal, lucrurile se complică.

Citeste si: Există a DOUA ȘANSĂ în iubire?

Ne apucă emoțiile, vrem să nu fie musai să facem pasul, vrem să rămânem așa cum suntem. Cine ne place, ne place așa cum suntem, nu? O spunem des, dar celorlalți le cerem să aibă capacitatea de a se modela după dorințele și nevoile noastre. Ăsta e egoism, nu iubire!

Și ne fâstâcim, ne enervăm, ne complicăm…chiar dacă schimbarea nu e atât de dificilă. Nu vedem și nu ne gândim că schimbarea ar fi utilă și ne ajută să facem pași înainte. Frica, păzește fixismul, iar oamenilor le place să stea în universul lor…neschimbat. Așa că înainte de a cere ca el să se schimbe, ia gândiți-vă doamnelor…voi cât de tare v-ați schimbat? E valabil și pentru domni!

Foto: changefactory.com.au

 

gândul zilei - smile 150x150Citeste si: Gândul zilei – “Viața ta a adus bucurie altora?”

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.