Zeicescu, gata cu somnul. Back to work!

gata cu somnul - 0899CD04 D74E 4800 837D 1DD5D2FAFB02

Zeicescu, gata cu somnul. Back to work! Dimineața, ora 6.00, visam ceva. Sună ceasul, mă uit în bezna din cameră și nu pricep imediat de ce, cine și ce vrea de la mine. Realizez că e chiar telefonul care urma să mă scoată din pat si amân. Adorm din nou. 9 minute mai târziu. Prietenul neprietenos sună din nou. Snoooze, again!  Mintea era deja trează:

– Zeicescu, trezește-te!

 – Mai stau puțin…

– Zeicescu, trebuie să bagi și benzină…

– Încă puțin…

-Zeicescu, trebuie să faci și cafea!

-NU…

– Zeicescu, dacă e aglomerat?

 

Acesta a fost gândul care m-a trezit cu adevărat, știți cum se circulă în București când ne reluăm cu toții activitățile… M-am târât până la bucătărie, am aprins luminile, doar, doar se ridică ceața. A durat vreo 30 de minute și o cană cu cafea până când am încetat să mă mai plâng sau să mă zbat.

Așa mi-am început prima zi de job, dupa o vacanță absolut generoasă. De la o vârstă, noțiunea de vacanță prea lungă, oricum nu există. Aș mai fi putut găsi lucruri și locuri interesante de văzut. O să vă povestesc în următorul VLOG   cât de tare a fost la Balcic- Bulgaria și cât de cool este să începi anul cu bucurie, din aia simplă, autentică. Vezi aici cat de tare ne-am distrat în COPAC.

Revenind, fiecare început de an este dificil, mai ales când trebuie să te organizezi după vacanță. E greu și dacă ești îndrăgostit de ceea ce faci, cazul meu. Sunt o norocoasă! Dar dacă nici nu îți place locul de muncă? Pfff….coșmar!

Și eu aș mai vrea să stau în vacanță, aș vrea să mai am timp să editez video-urile de prin ultimele locuri pe care le-am vizitat, nu am stare să fiu pragmatică.  Dar prima regulă pe care eu o aplic este cea a acceptării. Dacă e musai, cu plăcere!

Adică dacă tot nu ai câștigat încă la loto, de ce să îți faci rău singur? Am de făcut ceva și mi-e somn, fac o cafea tare, resping gândurile care îmi spun NU și mă apuc să rezolv ce e de rezolvat. Știu, uneori pare simplu, singurul prieten în poza asta, credeți-mă, este autodisciplina. Să știți că se educă!

Azi însă am fost și norocoasă, a venit la emisie trainerul Andregata cu somnul - IMG 7738 300x219i Dunuță, un prieten mai vechi de la Perfect Imperfect.

Stabilisem să mă ajute să explicăm cum anume poți să îți organizezi viața la început de an. Cum să îți pui ordine în gânduri? Cum să faci să rămâi focusat?

Am învățat azi de la Andrei despre Legea lui Pareto ( sau 20/80 –  vezi video) și despre cum ar fi bine să își gândești To Do List-ul pentru 2019.

Mărturisesc,  mi-a plăcut tare și ideea de recunoștință de la finalul discuției. Vă spuneam acum ceva timp că poate e bine să ne acordăm timp și să ne mulțumim și nouă pentru ce am făcut. Am scris despre asta aici –  Imi mulțumesc mie! Dacă găsim în noi puterea să apreciem că am realizat obiectivele anului trecut, n-ar fi fain să fim recunoscători și pentru provocările pe care Universul ni le va scoate în față în 2019?   Cum îți pui ordine în viață? Vezi VIDEO. Să avem un an Perfect Imperfect!

 

Foto: Claudiu Popa

Citeste si:Cu cine te lupți când comunici?

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.