Ei sunt generația sacrificată

Ei sunt generația sacrificată - DSC 9838 1024x681

Ei sunt Generația sacrificată.M-am trezit cu greu, început de săptămână. Toate par așa de complicate la prima oră a dimineții. Pentru că mă chinuia o durere de cap și voiam să o execut, am oprit la farmacie. Mi-am dat seama din nou, așteptând ca o doamnă să primească medicamenetele compensate, că nu am răbdare, că viața asta pe repede înainte …ne face mai mult rău decât bine!

Norocul meu este că doamna cu medicamentele s-a întors spre mine și a zâmbit. Trecuse de 70 de ani, dar în ochii ei era lumină. Am întâlnit atât de mulți oameni care îmbătrânesc urât, ceva între  răutate,  prea mult ego și neputința.

Cred că aia doare cel mai tare și tot aia ne face, la bătrânețe, să devenim urâcioși! Neputința, momentul acela când realizezi că parcă nimic din ce ai acumulat în viață ca experiență…nu te mai ajută. De fapt, nu ne mai ajută trupul. El se chinuie să țină pasul cu mintea noastră, care încă mai poate și mai vrea să meargă înainte. Mâinile îi tremurau, bonețica de pe cap îi cădea într-una pe o sprânceană, dar ea zâmbea! Crestor, Tertensif…a strâns punguța cu medicamente în brațe și mi-a adus aminte de mama, de generația sacrificată.

Generația celor care nu au avut timp să plângă, generația celor care și-au dorit să meargă mai departe, să fie liberi, să nu fie deportați, ei sunt generația sacrificată. Generația asta sacrificată …merita mai mult!

  • Merita să știe că iubirea e un lucru firesc, care se spune și se simte
  • Generația asta merita să aibă libertatea de a spune ce simte și ce crede, dar a tăcut de frică
  • Ei sunt cei care azi ne privesc în ochi și își tratează cu greu rănile trupului și ale sufletului
  • Sunt săraci și asta doare până în interirorul ființei

Citeste si: Despre cât de tare e să fii deschis!

România i-a lăsat în mizerie, în timp ce alții au căpușat. Asta este de neiertat! E nevoie de o resetare de la zero a sistemului cinic care te lasă să mori de foame când nu îi mai ești de folos. Și știți care e partea cu adevărat terifiantă? Nici tu, nici eu, dacă nu luăm decizii acum, nu vom scăpa de asta. Și pe tine sistemul te va arunca la coșul de gunoi, zâmbind electoral.

Mă întorc la bătrânica mea. Își ia medicamentele și iese din farmacie. Zâmbește și ne mai urează o dată….să avem o zi bună!

 A îmbătrânit frumos, spune farmacista șefă.

– Da, la față e neschimbată,aceeași lumină…doar puțin mai în vârstă, o aprobă colega.

Mă uit la ele, mă uit la ea, mă uit la mine. Ce simplu e când simți să iei partea frumoasă din viață. Dumnezeu îți scoate în cale…oamenii potriviți. M-a lăsat și durerea de cap! Eu zic așa, hai să îi mângâiem la fel de frumos…pe cât de frumos ne zâmbesc ei. Așa, când nu vor mai fi printre noi, ne vom aduce aminte că ne-au făcut să privim viața cu alți ochi!

Foto: Ioana Chirita

Ei sunt generația sacrificată - c  l  torie cu Moc  ni  a 150x150Citeste si: Fă o călătorie cu MOCĂNIȚA

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.