GENTLEMEN la Cannes – Așa DA / așa NU

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - Justin 1 1 1200x510 1024x435

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - Justin 1 1 1200x510

Getty

Și uite cum s-a mai încheiat o ediție a festivalului de pe Riviera Franceză. E momentul, ladies – dar aviz, domnilor – să trecem în revistă artileria grea, dacă se poate în smoking, cu parfum de trabuc havanez. Premii am văzut, pe dive le-am savurat sau criticat, așa că e timpul pentru o recapitulare a gentlemen-ilor, văzută prin ochii Esquire.

Fetelor, enjoy! Băieți, notați!

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - justin timberlake cannes 2 450x675

Getty

Justin Timberlake
Perfecțiune a proporțiilor. De la lățimea reverelor, până la lungimea gulerului cămășii și nodul cravatei. Dacă te pregătești pentru o seară de gală, să-l ții minte pe Justin!

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - russell crowe 450x675

Getty

Russell Crowe
Sacoul arată bine, deși nu mă dau în vânt după lungimea aleasă! Tricoul însă, cu V-ul larg la gât… ușor, neinspirat. Ar fi putut să aleagă un T-shirt la baza gâtului, simplu, dar mult mai potrivit. Iar blugi, în niciun caz la Cannes, modelul acesta! Simplitate poate însemna perfecțiune, dar nu oricum. Jeans-ii tăi, gladiatorule, anulează oricare altă piesă vestimentară, din păcate pentru tine! Dacă nu vrei să renunți la ideea de T-shirt sau bluză cu jeansi, măcar alege pantalonii slim și musai negri.

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - deniro 450x675

Getty

Robert de Niro

Cum au reușit blugii la kilogram să devină piesă de rezistență a domnilor care au pășit pe covorul roșu de la Cannes… nu pot înțelege. Robert de Niro e un Zeu. Al filmului, al masculinității, al Lumii. Dar nu așa. Păcat, Nașule.

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - ryan gosling cannes 450x675

Getty

Ryan Gosling
Ți-a intrat în ochi sacoul alb, impecabil? E de înțeles. E o piesă clasică, ce a trecut testul generațiilor de răsfățați ai covorului roșu. Trebuie însă mult curaj, în prezent, pentru un „white dinner jacket.” Dar privește-l cu atenție pe Ryan! Papionul și pantalonii au același albastru de miez de noapte. Și uite cum poți reuși să lași deoparte combinația (uneori, dusă la paroxism)sacou alb, papion negru.

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - usher 450x675

Getty

Usher
Mai casual de atât, nici lui de Niro nu i-a ieșit! Cămașa închisă la primul nasture, cât ți s-ar părea de incomodă, e o super alegere, când vrei să obții un look studiat, dintr-o piesă mai puțin sclipitoare.

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - george 450x675

Getty

George Clooney
Pe jumătate perfect, adică partea superioară a look-ului. Dar croiala pantalonilor îl face să pară mai scund decât este George. Pare că nu a trecut pe la croitor, care cu siguranță l-ar fi sfătuit să profite de fiecare centimetru, din cap până în picioare.

GENTLEMEN la Cannes - Așa DA / așa NU - shia 450x675

Getty

Shia LaBeouf
Vrei neconvențional? Îți asumi riscuri, asta să știi de la bun început. Ce a reușit însă Shia LaBoeuf cu sacoul slim, cămașa (din nou, închisă la primul nasture) cu model foarte subtil, pantalonii ușor pană, suficient de scurți și lungi deopotrivă și aparența unor pantofi purtați fără șosete mi se pare excepțional!

Text de Claudiu Popa

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.