Germania cere sancțiuni pentru statele UE care resping cotele de refugiați.

- refugiati 154865001

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere crede că UE trebuie să pună presiune pe statele membre care nu acceptă cotele obligatorii de refugiați.

„Cred că trebuie să vorbim despre mijloace de presiune”, a declarat el la postul de televiziune german ZDF. Țările care refuză repartizarea refugiaților stabilită conform cotelor ‘sunt țări care primesc numeroase fonduri structurale’, a insistat el, considerând că ‘ar fi drept să primească mai puține mijloace’ financiare.

„Cred, prin urmare, că trebuie să discutăm despre modalități de exercitare a presiunii”, a spus Maiziere într-un interviu pentru ZDF.

Miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne (JAI), reuniţi luni la Bruxelles, nu au reuşit să adopte o decizie privind planul Comisiei Europene de a repartiza 120.000 de refugiaţi, în urma opoziţiei ferme a Ungariei, României, Cehiei şi Slovaciei, însă o nouă reuniune va avea loc la 8 octombrie, scrie Mediafax.- refugiati 15486500

Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, care a prezidat reuniunea de luni, a declarat presei că „nu toată lumea este la bord”, relatează publicaţia electronică EUObserver. Pe lângă opoziţia fermă a Ungariei, României, Cehiei şi Slovaciei, Polonia ar avea o poziţie ezitantă, potrivit unei surse europene, în timp ce Letonia, care nu a trimis un ministru la reuniune, ar fi de asemenea împotrivă.

Concluziile reuniunii, redactate de preşedinţia luxemburgheză a UE, arată că „toate statele membre îşi confirmă disponibilitatea de a participa” la schema de repartizare, o formulare care a generat confuzie, însă potrivit unei alte surse europene, francezii i-au convins pe ceilalţi miniştri că „disponibilitate” înseamnă „voluntar”.

Citeste continuare pe realitatea.net

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.