Gramatica iubirii

iubesc - trandafir3 1024x768

Gramatica iubirii.Toamna iubesc cel mai mult. Sau…cel mai mult iubesc toamna. Ambele variante sunt corecte în cazul meu, dar căpătă sensuri diferite în funcție de locul cuvântului: primul sau ultimul.

La fel e și cu persoana dragă. Daca vine iubitul și începe ploaia, s-ar putea să te prindă pe drumul prin parc și să vă strice ziua. Dacă începe ploaia și vine iubitul, s-ar părea că-i pasă și îți va aduce soarele pe stradă. Depinde de locul în propoziție. Și în viață.

Nota 10 e a lui Dumnezeu, 9 a profesorilor și 8 a oamenilor. Însă el poate fi pus înaintea tuturor, perfecțiune întruchipată. Sau după orice altceva, uitat în abisul multitudinii vieților pe care le trăiești, nereusind să acorzi o atenție deosebită iubirii. Poate de teama durerii, poate de frica uitării, poate de dragul de tine, narcisism total.

S-ar putea ca el să facă același lucru, uneori mult mai rău. Ar putea să te urce pe un piedestal la înălțimea la care vorbele lui te ridică, doar că, acostat de muncă în drumul spre sufletul tău, să te lase acolo sus fără să mai poți coborî.  Își va aminti de tine când vei fi aproape stinsă, bolnavă și uscată, ca un trandafir tăiat din tulpină și uitat într-o vază cu flori fără apă.

Acum a plecat. A luat o gură de apă găsită în cana ta de cine știe cât timp. Ea știe de cât timp. Din ziua în care ai plecat, lasând în urmă un tablou cu-o fată în halat de baie. Are aroma ta de om puternic, muncitor și ambițios, ce-i inspiră hotărâre si masculinitate.

A plecat, trântind într-o geantă doua haine și-un ruj, suficient cât să cucerească întreaga lume. A luat și zâmbetul ca accesoriu și pe “eu vreau” în brațe. O doză de curaj, nimic să nu-i stea-n cale. Și-a dat seama că dacă poate fii femeie, poate ține și locul unui bărbat. S-a dus să își înfrunte viitorul, pentru că nu a reușit să înțeleagă când, cum și de ce ai schimbat punctuația în povestea voastră.  Când “Nu, te iubesc!” a devenit “Nu te iubesc…”.

Sursă foto: bp.blogspot.com

iubesc - scrisoarecatredragulmeu 150x150Citeste si: Scrisoare către dragul meu

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.