Greșeli în alimentație pe care trebuie să le EVITĂM !

alimentație - drpavelchirila 787x1024

Greșeli în alimentație pe care trebuie să le EVITĂM ! Cu toții cred că am petrecut cel puțin câteva ore bune de-a lungul timpului, fie pe net, fie vorbind cu alți oameni, încercând să descoperim ce alimente sunt sănătoase, ce trebuie evitat, care sunt cu adevărat cele mai periculoase.

Nu este un neadevăr când spunem că pe vremuri alimentele aveau un alt gust, că mâncarea era mult mai bună și noi mult mai sănătoși, mai pregătiți să ne luptăm cu bolile. Dar de ce sentimentul ăsta? Ce s-a schimbat cu adevărat într-o perioadă atât de scurtă? Un răspuns ni-l oferă și profesorul doctor Pavel Chirilă:

„Omul la început se hrănea sănătos pentru că nu avea altceva. O dată cu evoluția însă omenirea a făcut câteva greșeli care o să ne coste foarte scump acum.

Prima greșeală: Apariția zahărului alb: În 1830 a apărut zahărul alb. Un dizaharid care făcea abatere de la o alimentație normală a omului. Omul mânca poliglucide. Mierea conține 3,4 la sută zaharoză adică mai puțin decât zahărul. Astfel că
zahărul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.

A doua greșeală: Făina albă – Un francez a descoperit făina albă folosind-o în locul făinii integrale. Mineralele, fibrele sunt în procent foarte mic în făina albă.

A treia greșeală: Descoperirea îngrășămintelor chimice – plantele creșteau mai repede, la fel și producția, dar este o gândire greșită deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate.

În 40-50 de ani de folosire a îngrășămintelor chimice imunitatea plantelor a scăzut vertiginos, iar acestea nu mai erau în stare să se apere de atacurile insectelor. Asta a dus la comiterea celei de-a patra greșeli: Folosirea insecticidelor.

A cincea greșeală – introducerea aditivilor alimentari și a E-urilor în alimentație începând cu anii a€60 pentru ameliorarea calității organorectice adică să fie mai plăcute la gust. Omul va plăti însă destul de scump satisfacerea gustului alimentar.

A șasea greșeală – Organismele modificate genetic.

Citește continuarea pe Suntsănătos.ro 

alimentație - sugar addict 0 1 150x150Citeste si: Cum să eviţi încărcarea organismului cu zahăr?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.