Greșeli de EVITAT în amenajarea casei!

amenajarea casei - Perdea scurta pentru bucatarie asezata la mijlocul ferestrei

Greșeli de EVITAT în amenajarea casei! Fiecare persoană îşi doreşte o casă minunată , amenajată în stil propriu, după gusturile îndrăgite, în culorile preferate, din materiale selectate de fiecare în parte. Însă aici intervin şi micile greşeli pe care le facem, fie din neatenţie, fie din necunoştinţă şi, deşi ne va plăcea pe moment, în timp vom observă dezavantajele alegerilor făcute.

Hai să fim, totuşi, precauţi şi să evităm din timp haosul din casă. Iată câteva lucruri DE EVITAT în amenajarea casei de vis.

1. Alegerea stilului de amenajare greşit

Când eşti la Roma, poartă-te că românii! Cu alte cuvinte, dacă stai la munte, alege un stil de amenajare potrivit peisajului în care se află casă. Oricât de mult ţi-ar plăcea stilul maritim definit de nuanţe de alb şi bleu sau turcoaz, nu uită că o casă decorată astfel va arată total nefiresc în piesajul montan.
Dacă locuieşti într-o zona de munte, limitează-te la finisaje, culori şi elemente decorative potrivite zonei: lemn, piatră naturală, fier forjat şi o paleta cromatică în tonuri de maro.

2. Decor nepotrivit stilului tău de viaţă

Ai ales un covor alb imaculat pentru living, deşi nu te descalţi când vii acasă de la plimbarea câinelui tău de talie gigant, iar copilul tău este la vârstă la care adoră să picteze cu mâncare tot ce-i iese în cale? Ei bine, nu cred că e cazul să-ţi mai spun şi eu că ai făcut o alegere neinspirată, total nepotrivită stilului tău de viaţă.
Înainte de a lua orice decizie cu privire la decorul casei tale, ia în calcul lucrurile care îţi plac, pasiunile şi stilul tău de viaţă, dacă nu vrei să regreţi alegerile făcute.

3. Greşeală de a miza pe o singură culoare

Imaginează-ţi numai cum ar fi să-ţi petreci întreagă zi într-o camera roşie, verde sau neagră. Oricât de mult ţi-ar plăcea o culoare anume, foloseşte-o cu măsură, mai ales dacă este puternică şi stridentă. Până şi culorile deschise sunt mai bine puse în valoare dacă sunt asezonate, pe alocuri, cu accesorii şi decoraţiuni colorate.
Să luăm că exemplu un dormitor amenajat în alb şi să-i adăugăm o lenjerie de pat într-o nuanţă deschisă de vernil, draperii galben pal şi două tablouri în rame de lemn. Brusc, dormitorul alb şi impersonal va capătă o aura prietenoasă de căldură şi confort.

Sursă foto: renovat.ro

Citește continuarea pe casadex.ro

amenajarea casei - pariarna 150x150Citeste si: Paltoanele – cel mai bun aliat pe timp de iarnă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.