Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură!

Grindeanu - Screenshot 227

Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură! Moțiunea de cenzură a trecut cu 241 de voturi pentru căderea guvernului Grindeanu. Numărul total de voturi exprimate a fost de 251.

Parlamentarii PNL, USR, PMP și UDMR nu a votat, astfel că voturile în plus pentru moțiune au venit de la minoritățile naționale. În discursurile ținute în fața parlamentarilor, atât Sorin Grindeanu, cât și Liviu Dragnea au încercat să arate care sunt motivele pentru care România oferă lumii prima majoritate politică care își dă singură guvernul jos:

Liviu Dragnea: „Sub conducerea mea, PSD nu va accepta nicio alianță subterană toxică. Am promis că vom face alianțe doar cu românii, așa facem. PSD cere miniștrilor săi și prim-ministrului să lucreze pentru români. Nu știu dacă asta este prea mult sau prea puțin, dar este ceea ce am dorit cu adevărat.

Citește și: Explicaţia psihologului: De ce atragem lângă noi oameni „deranjanţi”?

Programul nostru de guvernare, programul care aduce prosperitate românilor, programul care împinge România mai departe este un lucru în care cred și credem cu toții. Pentru continuarea acestui program și pentru schimbarea în bine pe care urmează să o aducă în viața românilor, vă cer astăzi să votați moțiunea. Moțiunea aceasta care ne doare pe toți, dar care trebuie să treacă, la legalitate, la constituționalitate și pentru ca țara să primească un guvern mai devotat misiunii lui”

Sorin Grindeanu: „Să nu vă fie frică! Ce credeți că se poate întâmpla dacă veți vota, așa cum este normal, împotriva moțiunii de cenzură? O să vă dea pe toți cei 50 afară din partid? Nu cred! Cred că jocul acesta cu excluderile din partid trebuie să înceteze. De ce facem asta? Doar ca să adunăm 233 de voturi, să ne dăm jos propriul Guvern? Nu cred că ajută România în niciun fel să facem 233 de concesii, pe care, este posibil, să le plătim noi, toți, ca români!”

Ce urmează? Cum deja a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt, președintele Iohannis va convoca consultări publice cu partidele parlamentare pentru nominalizarea unui nou premier, luni, 26 iunie. Odată nominalizarea obținută, viitorul premier va avea la dispoziție 1o zile pentru formarea noului guvern.

Sursă foto: dcnews.ro

Grindeanu - dragneagrindeanu 150x150Citește și: România, în haos politic. PSD îi retrage sprijinul, Grindeanu rezistă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.