Guvernul, lovitură pentru mame! Vor plafonarea indemnizațiilor

indemnizații - copilbun 1024x683

Guvernul, lovitură pentru mame! Vor plafonarea indemnizațiilor În plină discuție despre problemele demografice din ce în ce mai grave cu care se confruntă România, aflată pe un trend acut de îmbătrânire, mamele sunt din nou luate în vizor de Guvern pentru a face economii la Buget.

Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor fac „analize şi calcule de impact” pentru o eventuală plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, a anunţat vicepremierul Sevil Shhaideh. Shhaideh nu a spus care ar fi cuantumul plafonării, dar a anunţat că guvernul ia în calcul o posibilă prelungire a perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la 2 ani la 4 ani.

Citește și: Cati BANI primești de la STAT pentru creșterea COPILULUI

Unul din motivele vehiculate pe surse este reprezentat de o serie de sesizări primite prin care erau arătate cazuri de beneficiari care își treceau salarii mai mari, pentru a beneficia de indemnizații pe măsură. Vestea nu le-a lăsat nepăsătoare nici pe vedetele din showbiz-ul autohton, dintre care vedeta Antena 1, Simona Gherghe, însărcinată și ea, a reacționat cel mai vehement:

„Mi se pare că se creează o discriminare între salariați. Toți plătim impozite. La impozite nu zice nimeni că dacă depășim o anumită cotă se plafonează. Problema nu este suma la care se plafonează, ci pragul. E o chestiune de principiu. Guvernul Cioloș a vrut să facă aceeași prostie și președintele PSD, Liviu Dragnea, a condamnat acea intenție. Aș vrea să-l rog pe domnul Dragnea să-mi arate acum în programul de guvernare implementat unde scrie în acest program de guvernare că urmează să fie plafonată această indemnizație de creștere a copilului. Eu înțeleg că Guvernul e disperat să găsească soluții de creștere a veniturilor și nu de scădere, dar dacă le scazi să nu o facă totuși de la copii”

Photo credit: quinn.anya via Visual hunt /  CC BY-SA

indemnizații - o SAD PARENTS facebook 768x384 150x150Citește și: Nu mă mai înțeleg cu statul român de-o vreme. Nu-i cale de împăcare

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.