Hai să nu ne mai comparăm!

comparăm - emma19mai

Hai să nu ne mai comparăm! Aş zice că mesajul ăsta e, mai degrabă, adresat femeilor. Că noi avem darul ăsta de a ne face viaţă amară. De câte ori nu ne-am uitat la celelalte, analizând, invidiind, dorindu-ne poate puţin din frumuseţea ei sau hotărârea celorlalte? De câte ori nu am zis că o să fim mai puternice ca ele?

Emma despre femei

Mereu am găsit şi un strop de răbdare, să stăm şi să judecăm. Cel mai adesea, suntem cele care etichetează, judecă, pun la zid. Şi o facem noi, cu noi! Nu e cumva ciudat? Nu mai zic că dacă e o iubire la mijloc, iese păruială. Noi, femeile, nu cedăm. Mai ales când avem o lupta cu ELE.

Aşa că hai să nu ne mai comparăm, va rog eu! Hai să ne dăm seama că suntem mişto…aşa cum suntem. Nici superbe, nici bogate, nici prea puternice. Atât timp cât femeile se vor judeca între ele, spectacolul va fi amuzant, dar trist! Nu va mai zic cine iese câştigat din treaba asta. Bărbaţii, evident! Pfff…

Hai să nu ne mai comparăm, doar aşa cât să vedem că suntem chiar ok. Avem propria noastră creativitate, intuiţie şi altele. Brusc, când nu te mai concentrezi pe ce au alţii, abia atunci înfloreşti. Zic şi eu! Şi mai este o chestie, fiecare îşi duce propria lupta. Nu mai bine ne ajutăm, decât să ne judecăm? Că oricum e viaţa grea, zic şi eu!

Citește și: Suntem suma tuturor experienţelor în iubire

Ionuț despre bărbați 

Nu ar fi deloc corect să punem doar pe femei această corvoadă a comparațiilor, a invidiei și a tradiționalului ”să moară capra vecinului”. Nici bărbații nu sunt mai prejos, tot din comparații se hrănesc și ei. Din valoarea contului bancar, din diferența de vârstă dintre ei și iubitele lor din ce în ce mai necoapte. Să nu mai vorbim de eternele dezbateri despre cine are mai mare…nivelul de inteligență.

De ce ne este atât de greu să ne preocupăm doar de ceea ce este al nostru? În loc să stăm să fim invidioși pe ce au alții sau să râdem de cei ce nu au ce avem noi, nu mai bine am trăi fiecare secundă în numele și pentru iubirea de lângă noi? Să valoreze mai mult victoria într-o competiție o orgoliului și comparațiilor și nu zâmbetul femeii iubite de lângă noi?

Deși, de multe ori, suntem într-o continuă contradicție, trebuie să fiu de acord cu Emma și ceea ce a spus ea: înflorim atunci când nu ne mai concentrăm pe alții. Și tare bine ar fi dacă, în loc să ne judecăm, să ne comparăm, ne-am ajuta.

Sursă foto: Fotograv

comparăm - emma17mai 150x150Citește și: O femeie deșteaptă…în amor

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.