Cea mai scumpă geantă din lume, Hermes Birkin, costă 380.000 de dolari

Hermes - F hermes crocodile himalayan birkin

Cea mai scumpă geantă din lume, Hermes Birkin, costă 380.000 de dolari. O licitație marca Christie’s ce a avut loc la Hong Kong a dus la stabilirea unui nou record pentru o geantă vândută la licitație, cu un preț de 380.000 de dolari.

Geanta, de tip Hermes Birkin, din piele de crocodil și încrustată cu diamante a fost cumpărată de un licitator anonim, ce a participat telefon la licitație.

Precedentul record era deținut de o altă geantă Hermes, adjudecată în urmă cu numai un an pentru 2,32 de milioane de dolari Hong Kong, tot în cadrul unei vânzări la licitație a casei Christie’s.

Numai una sau două genți Diamond Himalaya sunt create anual de casa Hermes, ceea ce face ca acest accesoriu de lux să fie unul dintre cele mai râvnite din lume, potrivit Christie’s.

Potrivit unor zvonuri recente, Hermes ar intenționa să nu mai fabrice genți Himalaya în acest an, „ceea ce poate explica în parte creșterea cotei sale în acest sezon”, a explicat pentru AFP Matthew Rubinger, șef al departamentului internațional de genți și accesorii la Christie’s. Gențile de lux sunt acum considerate plasamente interesante de către investitori, ceea ce le-a ridicat cota.

Citește și: Noul tip de ananas care face furori. Ai mânca?

Geanta Birkin a fost concepută în 1984 pentru Jane Birkin, după o întâlnire în avion a președintelui Hermes de la acea vreme, Jean-Louis Dumas, și cântăreața de origine britanică, pe atunci tânără mamă, care se plângea că nu găsește o geantă în același timp practică și șic.

În 2015, artista a cerut ca geanta Birkin din piele de crocodil să nu mai poarte acest nume, denunțând „practicile de sacrificare crude” pentru animale. Casa de lux și cântăreața s-au împăcat între timp, aceasta din urmă declarându-se „satisfăcută de măsurile luate de grup privind tratamentul aplicat animalelor”.

Sursă știre: Agerpres.

Sursă foto: Vogue

Hermes - LaptopBagFinished6 150x150Citește și: Îmi fac geantă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.