Hidratează-ţi buzele! Fă-ţi acasă un balsam special

- chapped winter lips1

Este sezonul frigului iar cel mai mult au de suferit chiar buzele. Specialiştii avertizează că este de preferat să ai grijă de ele înainte de a trata buzele crăpate şi deshidratate. Ce ai de făcut?
- chapped winter lips

  • Foloseşte balsamul de buze  –  Mai ales pe timpul iernii buzele au nevoie de protecţie suplimentară. Aşa te vei asigura că la finalul zilei buzele sunt hidratate şi nu vei ajunge acasă cu ele crăpate. Fie că îl achiziţionezi din comerţ, fie îl prepari acasă. Dacă alegi varianta home made, ai nevoie de ulei de cocoş/ ulei de măsline  şi ceară de albine. Uite cum se prepara:

 

Ce balsamuri să eviţi?

Specialiştii ne sfătuiesc să avem grijă şi ce tip de balsam cumpărăm: Dacă are prea mult colorant, e mai bine să-l evitaţi. Dacă pe eticheta avem sărurilor de aluminiu, mentolul, eucaliptul, fenolul şi camfor. „Mentolul, camforul şi fenolii induc o stare de aparent confort şi par a ameliora deshidratarea, însă de fapt nu fac decât să favorizeze şi uneori chiar să accentueze deshidratarea.” ( sfatulmedicului.ro)

- lips

#TIPS

Cum combaţi dependenţă de balsam?

Mulţi dintre noi am avut măcar o dată senzaţia că nu putem sa traim fără balsam de buze. Îţi dau un sfat – vrei să scapi de balsamul de buze? Înlocuieşte balsamul cu crema de gălbenele şi foloseşte atunci când simţi că buzele incep să se deshidrateze.

foto: lorensworld.com/.facialflex.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.