HOROSCOP special: compatibilitatea copil – părinte

compatibilitatea - 611db00e434da09f673412ef55928311

HOROSCOP special: compatibilitatea copil – părinte. Dacă eşti părinte probabil că te-ai confruntat deja cu momente în care ai fi vrut să intri în mintea copilului şi să afli ce gândeşte, cum simte şi mai ales ce poţi să faci să gestionezi situaţia, îmbunătăţind-o! Dacă copilul e mic, pregăteşte-te pentru ce urmează, că se vor repeta cu siguranţă! Păstrează-ţi calmul.

Ca în orice relaţie părinte-copil ies scântei cu diverse ocazii când temperamentele sunt la poluri opuse, şi mai ales când nu există comunicare.

Pe de altă parte, chiar şi atunci când zodiile sunt compatibile în relația părinţi şi copii, este bine să ştii care sunt diferenţele şi unde poţi să tinzi către excelentă în comunicarea cu copilul tău. Află cât de bine va evolua relaţia cu copilul în funcţie de zodie :

Copilul Berbec 

Foarte energic, năzdrăvan, cu genunchii veşnic juliți, cu replică îndrăzneață și reacții puternice chiar înainte de a putea să articuleze cuvinte, copilul Berbec e în continuă căutare de confruntări şi aventuri. Este tentat de pericole (atenție, deci, la măsurile suplimentare de siguranță pe care le luați dacă aveți un mic Berbec!), e pripit, credul și idealist. Are un entuziasm contagios, o spontaneitate pe care i-o remarcă imediat toți cei care-l au în preajmă, un curaj și inițiativă care-l plasează automat în postura de lider.

Relaţia părinte-copil: ca părinte, nu trebuie să-i frânezi inițiativele, dar ai mare grijă înspre ce îi canalizezi energia (e nativul care trebuie să facă sport). Încercările de disciplinare în forță sunt sortite de la început eșecului.

Compatibilitatea părinte-copil:
Zodii compatibile: Berbec, Leu, Săgetător, Gemeni, Balanţă, Vărsător
Zodii mai puţin compatibile: Rac, Fecioară, Taur, Scorpion, Capricorn, Peşti

Copilul Taur

Liniștit, perseverent și responsabil, copilul Taur este dornic de siguranță, rareori își asumă riscuri sau se avântă pe teren necunoscut. Are o judecată sănătoasă, de bun-simț, practică, dar, pentru că este ceva mai lent, îi trebuie un anume timp să prelucreze informația.

Relaţia părinte-copil: micul Taur trebuie să știe din timp ce i se întâmplă, nu reacționează bine când este pus în fața faptului împlinit sau i se cere să ducă repede la bun sfârșit o sarcină. Nu-l compara cu alți copii mai vioi, pentru că îl vei inhiba și-i vei crea complexe. Atunci când îi explici ceva, nu-i teoretiza, ci oferă-i exemple simple și concrete. De mici, Taurii se dovedesc mai degrabă posesivi, nu fac parte dintre cei care să împartă cu ușurință jucăriile, iar aici este rolul tău să-l înveți lecții despre generozitate.

Compatibilitatea părinte-copil:
Zodii compatibile: Taur, Fecioară, Capricorn, Rac, Scorpion, Peşti
Zodii mai puţin compatibile: Berbec, Gemeni, Leu, Balanţă, Săgetător, Vărsător

Copilul Gemeni

Ai un copil sclipitor, simpatic, vioi și curios, care pune 1.001 întrebări și nu așteaptă răspunsul, care este în continuă mișcare și are mereu nevoie de stimuli noi? L-ai putea suspecta de ADHD dacă n-ar fi vorba, pur și simplu, despre un copil din zodia Gemeni. Îi place foarte mult să se joace, e atras de sporturi care cer mai degrabă îndemânare decât rezistență.

Relaţia părinte-copil: deși este un omuleț mai mult rațional decât afectuos, are foarte mare nevoie de dragostea părinților, pentru a fi echilibrat psihic. Marea ta provocare ca părinte va fi să-l determini să se concentreze pe un singur lucru – apelează la umor, logică și fii flexibil în educarea și disciplinarea lui.

Compatibilitatea părinte-copil:
Zodii compatibile: Gemeni, Balanţă, Vărsător, Berbec, Leu, Săgetător
Zodii mai puţin compatibile: Scorpion, Taur, Rac, Fecioară, Capricorn, Peşti

Copilul Rac

Deosebit de sensibil și creativ, copilul Rac are o memorie ieșită din comun și o imaginație foarte bogată. Este retras și sfios și, de obicei, foarte atașat de părinți. Să nu te surprindă dacă va veni la tine de 8 martie cu un desen spectaculos sau dacă la prima vizită într-un magazin cu instrumente muzicale se va posta la un pian și va cânta (ceva care chiar are o linie melodică). Complex, prudent, diplomat, ambițios, tenace va rămâne toată viața lui.

Relaţia părinte-copil: ca părinte al unui Rac, trebuie să-l ajuți să-și învingă temerile și pasivitatea (care decurge de multe ori tot din teamă) și să socializeze mai ușor. Sprijină-l în orice demersuri, nu-l critica, nu râde de el, se va închide mai rău decât o scoică.

Compatibilitatea părinte-copil:
Zodii compatibile: Rac, Scorpion, Peşti, Taur, Fecioară, Capricorn
Zodii mai puţin compatibile: Leu, Balanţă, Berbec, Gemeni, Săgetător, Vărsător

Citeşte şi continuarea: Unica.ro

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com

compatibilitatea - big thumb 6f9cba2c31f43f2809eb79bd717c5747 150x150Citeste si: Horoscop 21 Septembrie – Peştii sunt urmăriţi de DEPRESIE!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.