Horoscop special – Venus retrograd: efectele sale asupra zodiilor!

horoscop - venus 1024x576

Horoscop special – Venus retrograd: efectele sale asupra zodiilor! Cu toții știm deja despre cea mai cunoscută mișcare de retrogradare din lumea astrelor, cea a lui Mercur, care dă peste cap orice zodie când se întâmplă.

Mai există însă o planetă care, prin retrogradarea sa, influențează foarte mult ce se întâmplă fiecărei zodii. este vorba de Venus, care, începând de pe 30 ianuarie este în ciclul de retrogradare, care se va încheia pe 15 aprilie.

Viața înseamnă relaţie. Născuţi din relaţia dintre părinţii noştri, indiferent cât de solidă a fost ea, cât de bună a fost sau cât de rea, noi am crescut, mai la bunici, mai la creşă sau la grădiniţă, dar cu grijă şi înconjuraţi de dragostea lor. Cu toate problemele, cu toate grijile, iată-ne ajunşi aici, unde trăim, muncim, iubim. Iar când timpul ne investeşte cu înţelepciunea lui, rolurile par se inversează şi noi suntem cei care avem grijă de ei.

Cu toţii am auzit însă, şi am citit, despre copii care nu ştiu ce este dragostea unui părinte, mângâierea şi sprijinul lui, şi au plecat Dincolo fără fi cunoscut vreodată aceste sentimente de protecţie şi de siguranţă. Dar viaţa înseamnă legătură. Viaţa este unică. Viaţa este dragoste. Fără acestea suntem asemeni unui pom care seusucă şi moare. spunem am trăit o viaţă împlinită avem nevoie de dragoste şi de o relaţie sigură.

Mulţi dintre noi parcurgem, în afara celor cotidiene, şi un traseu spiritual, dar sunt clipe în care ne năpădesc amintirile şi retrăim acut suferinţele nespuse ale copilăriei. Am trăit aceasta pe pielea mea, dar şi alături de prieteni mei, am abandonat un drum care părea sigur pentru unul anevoios, dar care nu scotea la lumină traumele pe care le tot dosim în sufletele noastre şi pe care am învăţat le încuiem în temniţele cele mai ascunse ale memoriei, aruncând-ne în muncă, construindu-ne o viaţă aşa cum ne-o dorim. Aceste gânduri au stat la baza acestui înscris, m-au făcut recurg la autoevaluare, scot la lumina dureri din copilărie pe care, cu minteaşi situaţia de acum, le tămăduiesc, amintindu-mi doar lucrurile bune şi frumoase din viaţa mea. Îmi place viaţa mea şi nu vrea o schimb cu nimic.

Citește și: Horoscop special – zodii cu lipici la bani în 2017!

Din punct de vedere relaţional, Venus din tema astrală a unui bărbat arată ce tip de femeie îl atrage instinctual, în timp ce Venus din tema astrală a unei femei, arată modul în care ea devine scopul atracţiei pentru sexul opus.

Venus, născută din spuma marii, diafană, dar dotată cu o voinţă şi un erotism ieşite din comun, este zeita iubirii şi armoniei. Calmează printr-o simplă atingere izbucnirea agresivă, dar impulsul erotic de care aminteam o face meargă direct la ţintă şi metamorfozeze energia masculină în plăcere. Aşa se face aceşti eroi legendari se completează reciproc, merg mână în mână, deşi concepţia de viaţă şi nevoile lor sunt total diferite.

Cunoscută drept Luceafărul de Dimineaţă sau Luceafărul de Seară, Venus, a două planetă de la Soare, este, dacă vreţi, sora mai frumoasă a Pământului, deşi, aceastăplanetă strălucitoare nu are nici un satelit, aşa cum ar fi normal sau cum au celelalte planete. Poate cea mai strălucitoare stea de pe cer, Venus are aproape aceeaşimărime Pământul, deşi astronomii spun planetă ar fi mai puţin densă ca acesta din urmă, şi anul venusian are cu aproape o zi mai mult decât anul pământean. Ca o curiozitate, Soarele răsare la vestul şi apune la estul planetei Venus, în timpul neobişnuitei sale aparente retrogradări.

Zeiţă iubirii, stă în medie 4 săptămâni în fiecare semn, luându-i mai puţin de un an facă un tur complet al zodiacului, adică străbată toate cele 12 semne. Venus intră în retrogradare odată la 18 luni, circa 42 de zile, pregătinduse pentru retrogradare printr-o staționare de aproximativ 11 zile, înainte şi după, adică reiterează ciclul retrogradării.

Venus se distinge în panoplia denumirilor de planete prin faptul este singura din sistemul solar care poartă numele unei zeiţe şi nu a uneia oarecare, ci a însăşizeiţei frumuseţii. Poate şi pentru planeta semnifică chintesenţa feminităţii – de la frumuseţe, dragoste şi farmec, la seducţie şi senzualitate.

Tradiţional, Venus este reprezentată ca o femeie conştientă de propria sexualitate, debordând de dorinţă, senzualitate şi deţinând un întreg arsenal al seducţiei. Chiar dacă lumea de astăzi este mult mai complexă, rolul conceptului venusian nu s-a diminuat mai deloc, poate doar abordarea şi organizarea din interiorul său, care continuăînsă fie atributul planetei Venus.

Venus reprezintă, dacă vreţi, principiul Yin din filosofia asiatică, partea de receptivitate şi de creativitate a acestuia, dar şi principiul lobului drept al creierului – cel stâng fiind atribuit bărbatuluirelaţiile şi interacţiunile sociale la orice nivel.

Sursă foto: astrologyking.com

Sursă horoscop: TeoTrandafir.ro

horoscop - horoscop greseli 150x150Citeste si: Horoscop special – ce greșeli să nu faci în 2017, în funcție de zodie

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.