Iadul meu. Parfum de RAI

iad - lonely man bench near sea 1024x576

Iadul meu. Parfum de RAI. Sunt iarăşi pe drumuri. Cam toată viaţa mea a fost aşa. Am strâns câteva milioane de kilometri şi dacă aş sta să mă întreb care e rostul lor, cu greu aş mai găsi o explicaţie salvatoare. Uneori viaţa, în joacă ei cu noi, ne pune în mijlocul unei intersecţii şi orice direcţie am alege, tot Iad scrie pe ea. Iad în faţă, Iad la stânga, Iad în dreapta. Mai că îţi vine să stai pe loc, dar, ce să vezi, te ajunge alt Iad din urmă.

De ceva timp mi-am găsit un Iad care îmi place. E un purgatoriu care nu îţi face rău decât atunci când lipseşte din viaţa ta. Când te ţine la distanţă deşi tot ce îţi doreşti tu e să arzi tot răul din tine în el. Să te mântuieşti prin iubire. Dar ce te faci când iubirea de care tot vorbeşti tu e doar o iluzie?

Când în loc să te mântuiască, ucide tot ce mai erai? Bănuiesc că nu îţi rămâne decât o singură soluţie: te robotizezi. Ucizi orice urmă de posibil sentiment şi mergi doar pe raţiune. Ca în imaginile alea cu inima şi creierul care trage inima după el şi îi zice: „De azi eu decid, căci tu eşti proastă!”

Numai că şi creierul se grăbeşte când zice asta căci, ce să vezi, şi el tot de inimă depinde. Doar câteva minute să fie inima în grevă şi gata şi cu domnul raţiune.

Sunt tot pe drumuri. Nu fug. Niciodată nu am fugit de ceva. Am atâtea cicatrici de la toate bătăliile purtate şi câştigate, aşa că acum mă duc în Iad. În dulce meu Iad şi Rai, combinaţia de care doar tu poţi fi capabilă. Dar ce să vezi, tu iar lipseşti de la întâlnire. Nici Iadul nu mai e ce a fost la facerea lumii.

Foto:wallpaperfolder.com

iad - 14536579 10209047457078530 1492042507 o 150x150Citeste si: De ce ne uităm părinții?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.