#IdeideAfaceri – Sofranul, Aurul Rosu!

- sofran getty1 1024x570

De cativa ani tot incerc apa cu degetul in domeniul antreprenorial. Ma pasioneaza ideea de a fi pe picioarele mele. Si cand aflu variante de a face bani in plus, de a ma  dezvolta sau de a pune bazele unei mici afaceri de familie, evident ca dau mai departe. Asa am dat peste acest articol din Adevarul Financiar. Banuiesc ca nu stiati prea multe despre sofran. Nici eu. Dar daca ne-am pune cu burta pe carte si am afla ca e o super oportunitate de business?  Asta cum va suna?

Luati de cititi mai departe!

„Cei mai mari producători de șofran sunt Spania și India care produc împreună mai bine de 240 tone pe an, reprezentând 80% din producția mondială.

În România nu se cultivă șofran la scară largă. Puțini sunt cei care își riscă investițiile într-o astfel de cultură, în special din cauza faptului că nu au de unde să se informeze cu privire la condițiile de cultură și vulnerabilitățile plantelor de șofran.- sofran getty

foto: adevarulfinanciar.ro

Agrointeligența a stat de vorbă cu Ligia Suciu, o tânără din Ineu, județul Arad, despre care avem toate motivele să credem că a înființat prima plantație de șofran din România. Ideea ei de a cultiva ”aurul roșu” s-a născut din curiozitate și așa a ajuns să dețină 200 metri pătrați din grădina proprie cu plante de șofran.

Cat costa sa ai propria ta plantatie?

Costul pentru înființarea unei culturi de șofran nu este deloc mic, doar bulbii pe care i-a achiziționat arădeanca pentru plantare au costat-o 560 euro. “În 2012 am pus primii bulbi de șofran în pământ. Informațiile necesare despre modalitatea de cultivare a șofranului le-am obținut chiar de la persoana de la care am cumpărat și bulbi. Pentru materialul săditor am luat legătura cu cineva din Sardinia (Italia) de unde am cumpărat în jur de 700 de bulbi care m-au costat 560 euro cu tot cu transportul. Prețul a fost negociat în funcție de cantitatea solicitată. Este un preț destul de piperat, dar dacă stăm să ne gândim că în afară de materialul săditor nu prea ai alte cheltuieli, nu este un preț atât de mare, comparativ cu alte culturi”, ne-a vorbit arădeanca, despre originea bulbilor de șofran și prețul de achiziție.

citeste mai multe pe adevarulfinanciar.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.