Când s-a îndrăgostit Idris prima oară?

Idris - idrisiubita 1024x768

Când s-a îndrăgostit Idris prima oară? Dar cine își mai aduce aminte? Acum când scriu am în față câteva imagini cu cea mai nouă cucerire a băiatului cu ochi frumoși. La 4 ani, când au trecut oare, viața înseamnă joacă, bucurie și emoții. O văzuse într-o doară în curtea blocului, îmi aduc aminte și acum că îmi tot spunea:

– Mami, spune-i fetiței că vreau să mă joc cu ea!

Eu făcusem, ca de obicei, ochii mari și încercam să îi explic că treaba asta cu joaca îi aparține, de la prima fărâmă de salut până când își ia „la revedere”.  Nu și nu, jale în curtea blocului! Explicația? Idris este ușor timid, ca atare până își face curaj să spună – ” Bună, cum te cheamă?” –  mama este cea care face prezentările. Nu faceți ca mine!

Una peste alta, ca să revin, o văzuse în urmă cu câteva săptămâni în curtea blocului și apucase să vadă cum se urcă ea curajoasă pe căsuța de la locul de joacă.  I-a reținut și numele, Sara, și faptul că stă la parter împreună cu fratele ei, Luca. Nu o dată mi-a zis să strigăm la geamul ei  –  „Sara, hai afară la joacă!”.  Spun toatea astea ca să înțelegeți ccontextul, mai ales într-o zi absolut comună, în care ne duceam încet, încet spre casă …iar el m-a rugat să stăm puțin afară. Zis și făcut!

Citește și: Idris, hoţul de telefoane!

Cum nu era chip să spun NU, am agreat că stăm o jumătate de oră. Pe aleea dintre blocuri, plină de verdeață, se vedea acum un băiețel creț și simpatic alergând.

–  Vezi poate este și Sara la loccul de joacă, am spus eu într-o doară!

– Daaa, hai să o căutăm.

Nu trec două secunde și …surpriză! Venea chiar Sara, 4 ani, născută la câteva zile distanța de el. Ea mai mică, el mai mare. Ea mai curajoasă, el mai timid. Ea cu reguli, el mai artist. Ea cu o independență declarată, el dorind să o ajute cu orice.

Ce m-a frapat la povestea asta simpatică este felul în care el s-a putut bucura atunci când și-a dată seama că era chiar ea și nu o închipuire. O bucurie autentică, un fel de lumină care te făcea să stai pe loc și să admiri dansul pinguinului sau al fazanului. Binențeles că a început să alerge, să numere, să arate ce știe el să facă, doar, doar Sara o să îl bage în seamă. Ea, cumva mirată de surplusul de energie, se uită la mine, ca o pisică care nu are de gând să se agite.

Au urmat două seturi de negociere –  cine și cui va da din jucării  –  moment în care Idris a punctat că nu este la vârsta la care vrea să fie generos. A fost certat de către „jumătate’, dar nici că i-a păsat. Jucăriile lui rămân acasă la mami! Să n-avem vorbe la proces!

Așa că vă las să urmăriți cam cum se negociază la 4 ani!

Sursă foto: Emma Zeicescu

Idris - emma14iunie 90x90Citește și: Idris e timid!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.