Mă iert, mă iubesc, mă accept!

Crăciun - emma27noiembrie

Mă iert, mă iubesc, mă accept! Vine Crăciunul! Mă uit la un film de duminică și îmi miroase a Crăciun. Pauză din aia totală! N-am înțeles niciodată oamenii care se încarcă din energii negative, bârfe, comentarii răutăcioase și lucruri rele.

Nu înțeleg și pentru că mizez pe un alt fel de construcție umană, mai simplă, mai bună, mai cinstită! Miroase a Crăciun și îmi dau seama cât de tare ne pierdem în lupte de orgolii, în ambiții nemăsurate și în nevroze zilnice. Oare dacă am putea să uităm de lucrurile astea, am putea să fim mai fericiți?

Calculată din fire, înțeleg cumva că dacă suntem suma gândurilor noastre, atunci de ce am vrea să fim agitați, conflictuali, ipocriți sau mârșavi? Nu mai bine pariem pe…BINE? Miroase a Crăciun și îmi vin în minte cuvinte tămăduitoare, ca un mic descântec pentru fiecare. “Mă iert, mă iubesc, mă accept!”- cuvinte pentru care nu trebuie să ai un dicționar special. Poate că a mai bună lecție de viață este să dai iubire! Dar înainte de toate nu cumva ar trebui să participi și tu la cursul ăsta?

Citește și: Tu ţi-ai cerut iertare de la VISUL tău?

Nu ar trebui să îți dai și ție iubire? Inutil să mai scriu că fiecare dintre noi duce o luptă, pășește pe un drum și fiecare gestionează un destin, de aici și dorința mea de a nu judeca. Mi se pare mai fair! Miroase a Crăciun, așa că te iartă, ești prea fain ca să stai să te cerți singur cu atâta putere. Iubește-te, ca și cum ai înțelege într-o secundă rostul și rolurile vieții. Acceptă cine ești, așa cum tu o faci cu ceilalți. De ce ar trebui să negociezi cu tine în termeni duri? “Mă iert, mă iubesc, mă accept” este manta mea, este despre pace, acceptare și înțelepciunea de a face ca zilele să fie mai simple.

Oricum, restul poate să fie complicat, nu? Miroase a Crăciun, ce bine, ce bun! Îmi aduc aminte de zâmbetele copilăriei în care nu aveam mare lucru, dar știam să ne bucurăm. Mai autentic, mai cinstit… Mai e puțin și o să ni se umple wall-urile de brăduți frumoși și gânduri bune, de reconciliere cumva. De ce nu avem această plăcere și în restul anului? Pentru că ne lăsăm târâți în povești fără sens, în competiții imaginare și dorințe vremelnice de putere! Miroase a Crăciun, hai să începem să fim! Că n-ai să ai mai mare regret la final de drum…decât că ai la activ clipe măcinate, iubiri pierdute și oamenii pe care i-ai rănit! Așa că bucură-te, bucură-te ca un copil! O să te ajute sigur, o să te ajute să spui de Crăciun- “Sunt fericit!” S-auzim de bine!

Sursă foto: Iancu Ionuț

Crăciun - emma14noiembrie 150x150Citește
și:
Când te îndrăgostești după 35 de ani!

Ai și
tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi:
office@perfectimperfecte.ro
 

Suntem
și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.