Ilie Sârbu, socrul premierului, se retrage din politică după 23 de ani

- ilie sarbu2

După aproape două luni de la plecarea lui Victor Ponta din fruntea PSD, socrul premierului, Ilie Sârbu, a anunțat oficial că se retrage din politică. Pentru început, Sârbu a renunțat la funcția de lider al senatorilor PSD, locul său fiind luat de Mihai Fifor, senatorul pe care Klaus Iohannis nu l-a vrut în fruntea ministerului Transporturilor. Socrul premierului urmează să ocupe funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi. Senatorul a precizat că a dorit să lucreze la Curtea de Conturi pe domenii ce vizează agricultura şi fondurile europene, având în vedere că ştie situaţia de pe vremea când era ministru.- ilie sarbu1

foto: ziuaveche.ro

Ilie Sârbu avea în plan să părăsească partidul în urmă cu câteva luni, însă la rugămințile ginerelui său a amânat momentul. „E greu de spus de ce renunţ la politică după 23 de ani. Întotdeauna în politică se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte. (…) La un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa”, a precizat Sârbu, citat de Mediafax.

Sârbu susține că retragerea sa nu are legătură cu vreo supărare sau vreo neînţelegere cu liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea. La jumătatea lunii iulie, după retragerea lui Victor Ponta din fruntea partidului, Sârbu i-a transmis lui Dragnea că nu are dreptul să conteste interimatul Rovanei Plumb la cârma PSD, întrucât este un simplu membru.

„M-am gândit la acest domeniu nu de acum, din februarie se discută, dar tot am rămas, având Victor (Ponta – n.r) nevoie, am reuşit să ţin grupul compact. (…) Acum lucrurile sunt pe făgaşul lor normal, la Senat nu cred că se poate întâmpla nimic, grupul e clădit foarte bine şi stabil. Altfel nu plecam”, a adăugat Sârbu.

PSD îl susține la Curtea de Conturi

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică, că partidul îl va susţine pe Ilie Sârbu în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

„I-am anunţat pe colegii mei din grup că va avea susţinerea şi a partidului pentru a ocupa un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru că PSD nu îşi permite să propună într-o funcţie oameni care nu au experienţă sau oameni de care nu suntem siguri că-şi pot gestiona cum trebuie responsabilităţi”, a declarat Liviu Dragnea.

vezi continuarea pe jurnalistii.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.