Imaginea zilei – a erupt ETNA!

etna - explozieetna

Imaginea zilei – a erupt ETNA! Erupția freato-magnetică s-a produs la altitudinea de 2700 de metri, și a suprins un grup de turiști străini, 10 dintre ei fiind răniți.

Explozia vulcanului Etna s-a produs ca urmare a contactului dintre lavă și zăpadă, ca aruncă în aer vapori, apă, cenușă și fragmente minerale. Momentul a fost surprins și din spațiu, iar imaginea celor de la Nasa Earth este spectaculoasă.

Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni, și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități.

Înălțimea sa este controversată, datorită distrugerii parțiale a conului vulcanic la erupții, care au format până la 400 de cratere secundare. Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de 1.250 km²

etna - veverita 768x510 150x150Citeste si: Imaginea zilei – veverița curioasă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.