IMAGINEA ZILEI – Aimee Iacobescu a urcat la cer de Ziua Teatrului!

Aimee Iacobescu - pag 21 Aimee

IMAGINEA ZILEI – Aimee Iacobescu a urcat la cer de Ziua Teatrului O veste tristă a venit azi, când în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Teatrului. Arta românească este în doliu, actrița Aimee Iacobescu încetând din viață la vârsta de 71 de ani, ca urmare a unui stop cardiac.

Actrița suferea de mai mult timp de cancer și a fost chiar implicată într-un scandal cu Ion Caramitru și conducerea Teatrului Național, care refuzau să îi acorde o indemnizație de merit care ar fi ajutat-o să își plătească cheltuielile de tratament, extrem de costisitoare. Debutul în teatru a avut loc la vârsta de 16 ani. În acea perioadă a liceului a avut loc întâlnirea providenţială cu regizorul Sică Alexandrescu, care o remarcase la un festival şcolar de recitări, unde a fost premiată. În anul 1963 el i-a dat primul rol pe scena Naţionalului, în piesa „Adam şi Eva“, de Aurel Baranga. Tot în anii ’60 a apărut şi în spectacolul „Alizuna“, de Tina Ionescu Demetrian.

Citește și: Unele lucruri nu pot fi explicate în cuvinte…acestea se simt și atât

Rolul care a consacrat-o pe marele ecran i-a adus şi porecla „domniţa Ralu“. Şi cu toate că a fost un personaj foarte iubit, Ralu nu este însă şi rolul ei preferat. Cel pe care actriţa l-a iubit cel mai mult este cel din „Osânda“, film regizat de Sergiu Nicolaescu.   Debutul în film a avut loc în 1966, cu „Şapte băieţi şi o ştrengăriţă“, unde a jucat alături de Jean Marais, pe care îl considera „un actor frumos, dar mai întâi de toate un profesionist. În filmul ăsta am devenit blondă, eu sunt roşcată“.

Sursă foto: Pinterest

Aimee Iacobescu - run riot 1623305 960 720 90x90Citește și: Revolta timidului din tine!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.