IMAGINEA ZILEI – Albă ca Zăpada a împlinit 80 de ani!

Albă ca Zăpada - albacazapada

IMAGINEA ZILEI – Albă ca Zăpada a împlinit 80 de ani! Unul din cele mai frumoase personaje transpus vreodată în desene animate, Albă ca Zăpada a lui Walt Disney, a împlinit, la 4 februarie, 80 de la ani de la prima difuzare a poveștii ”Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”.

În 4 februarie 1938 era distribuit în cinematografe filmul Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici produs de compania Walt Disney, primul lungmetraj muzical de desene animate. Cu un impact cultural enorm, filmul a fermecat întrega lume, a fost desenul animat cu cele mai mari încasări din toate timpurile, a primit premii importante şi s-a clasat pe primul loc în Top 10 al celor mai bune filme de animaţie.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Cazinoul din Constanța, gata de prăbușire!

Încasările record şi popularitatea poveştii animate au făcut ca filmul să fie relansat în 1944 şi apoi a devenit o tradiţie a Companiei Disney de a-l relansa o dată la zece ani. În  1990 a fost lansat pe CD-uri pentru sistemele Home Video, în 2001 pe DVD ca „Ediție de Platină” şi din nou relansat într-o nouă serie „Ediție de Diamant” pe Blu Ray în octombrie 2009.

În iunie 2008, Institutul American de Film a ales Snow White and the Seven Dwarfs ca filmul de animaţie Nr.1 din toate timpurile şi l-a listat între primele 10 Cele mai mari filme americane ale genului clasic. Filmul, care a costa 1.499 milioane de dolari, a avut un enorm succes de box-office, doar în SUA s-au încasat peste 185 de milioane de dolari. Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici a lansat tehnici cinematografice care au inspirat şi alte producţii, povestea şi personaje au devenit temele multor parcuri de distracţie din lume, a câtorva jocuri video şi a unui musical pe Broadway.

Sursă foto: Pinterest

Continuare știre pe Știri.tvr.ro

Albă ca Zăpada - hadidvogue 90x90Citește și:  IMAGINEA ZILEI – Surorile Bella și Gigi Hadid, goale pe coperta Vogue!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.