IMAGINEA ZILEI – Cafeaua, drogul ce ține lumea vie!

cafea - cafea 1024x683

IMAGINEA ZILEI – Cafeaua, drogul ce ține lumea vie! Cafeaua este mai mult decât un drog. este pasiune, iubire, devotament. Ea este primul nostru sărut de dimineață, îmbrățișarea de peste zi. Cafeaua ne știe toate secretele, este martora tuturor bucuriilor și tristeților noastre.

Astăzi este Ziua Internațională a Cafelei, un moment numai bun să trecem în revistă câteva din poveștile ei aromate și savuroase:

Citește și: Tu unde îți bei cafeaua?

  • În secolul al IX-lea, în Etiopia, păstorul de capre Kaldi ar fi observat că animalele din turma sa sunt mult mai active după ce au consumat fructele roşii ale unui arbust. A dus boabele unui călugăr de la o mănăstire din apropiere, dar acesta le-a aruncat în foc. Aroma plăcută s-a răspândit în toată încăperea. O altă legendă atribuie apariţia cafelei şeicului Omar din Mocha (Yemen), exilat într-o peşteră. Printre fructele consumate în pustietate erau şi cele de cafea.
  • Prima cafenea din lume a fost deschisă la Constantinopol în 1475.
  • Cafeaua a ajuns în India, Indonezia, America, dar şi Italia, unde a fost deschisă prima cefenea din Europa, în 1645 (Veneţia). Olandezii au fost primii care au importat pe scară industrială şi au cultivat-o în propriile colonii din Java şi Ceylon. Tot ei au introdus-o în Japonia, în secolul XVII. Originea cuvântului: de la regiunea Kaffa sau de la cuvântul “quahwek” care în limba arabă înseamnă “stimulent”.

Imaginea zilei de azi ne arată o plantație de cafea din Columbia, una din țările cu cele mai întinse plantații de cafea din lume.

Sursă foto: Pinterest

cafea - 947963805fb74988fdb6f9192233943ba3bc6113 1 150x150Citește și: Ora ideală de băut cafea

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.