IMAGINEA ZILEI – Casa Regală a Danemarcei în doliu

Imaginea zilei - princehenrik

IMAGINEA ZILEI – Casa Regală a Danemarcei în doliu. Un nou moment trist pentru Casele Regale de pretutindeni, odată cu vestea venită din Danemarca, unde Prințul Henrik, soțul Reginei Margrethe a II-a, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Conform unei comunicări oficiale a Casei Regale a Danemarcei, Prințul Henrik a murit liniștit, în somn, iar lângă el au fost tot timpul Regina și cei doi fii ai lor. Prințul a fost diagnosticat anul trecut cu demență, iar în ultima perioadă a fost internat în spital pentru o infecție la plămâni.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Cazinoul din Constanța, gata de prăbușire!

Prințul de origine franceză s-a născut sub numele Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, în 1934 și s-a căsătorit cu prințesa Magrethe în 1967. Un aspect mai puțin cunoscut din viața prințului Kenrik este legat de frustrarea cu care acesta a trăti toată viața ca urmare a decizie de a nu i se acorda titlul de Rege.

S-a retras din spațiul public în 2016 și a solicitat ca să nu fie îngropat lângă soția sa pentru că nu este de același rang cu ea. Dorința îi va fi respectată cu ocazia funeraliilor sale.

Sursă foto: Harpers Bazaar

Imaginea zilei - eiffel tower closed snow 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Turnul Eiffel, prizonierul zăpezii!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.