Imaginea zilei – cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume

cascada Bigăr - cascadabigar

Imaginea zilei – cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume Nu trebuie să mergi foarte departe ca să descoperi cu adevărat locurile magice cu care a fost binecuvântată lumea. Pentru că România are mult din aceste locuri. Știm cu toții de Delta Dunării, de Transfăgărășan. Iar acum descoperim și cascada Bigăr, declarată cea mai frumoasă cascadă din lume.

În Banat, localnicii numesc izbuc un izvor din care apa iese la lumină de sub stâncă. Izbucul Bigăr, a cărui apă este de o puritate rară, este alimentat de un curs de apă subteran ce iese de sub o stâncă înaltă de peste 50 metri. Acesta străbate peștera cu același nume din Munții Aninei și după o distanță de circa 200 metri, se varsă în râul Miniș formând Cascada Bigăr.

Cascada Bigăr a devenit foarte cunoscută după ce, în 2013, a fost declarată drept cea mai frumoasă cascadă din lume, de către site-ul american „The World Geography” care a plasat-o pe primul loc într-un top al celor mai impresionante cascade din lume. Anterior, în 2010, „National Geographic Traveler”, un ghid turistic internațional, făcea pentru prima dată prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate.

Sursă știre: Agerpres

Sursă foto: Sorin Onișor

cascada Bigăr - jenniferaniston1 1 150x150Citește și: Imaginea zilei-Jennifer Aniston, apariție de senzație la cei 48 de ani

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.