IMAGINEA ZILEI – Cazinoul din Constanța, gata de prăbușire!

imaginea zilei - cazinoul din constanta

IMAGINEA ZILEI – Cazinoul din Constanța, gata de prăbușire! Anul 2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural, iar cu această ocazie, specialiști din lumea întreagă au făcut o listă cu 12 monumente de patrimoniu grav periclitate în anul 2018. Cazinoul din Constanța se regăsește pe această listă.

Potrivit site-ului Europa Nostra, cele 12 situri de patrimoniu preselectate pentru programul ”Cele mai periclitate 7 situri în 2018” provin din zece ţări europene. Acestea sunt: Centrul istoric din Gjirokastra, Albania; Bisericile post-bizantine din Moscopole şi Vithkuq, Albania; Centrul istoric din Viena, Austria; Uzina de prelucrare a cărbunelui din Beringen, Belgia; Monumentul Buzludja, Bulgaria; Reţeaua de teleferice din Chiatura, Georgia; Mănăstirile şi schitul David Gareji, Georgia; Castelul Sammezzano, Toscana, Italia; Cazinoul din Constanţa, România; Siturile de artă preistorică, Cadiz, Spania; Orfelinatul grec Prinkipo, Turcia; Fabrica de gheaţă Grimsby, Marea Britanie.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Viorica Dăncilă, prima femeie premier al României!

Unele dintre aceste situri se află în pericol ca urmare a neglijenţei sau a dezvoltării necorespunzătoare, altele din cauza lipsei de resurse sau de expertiză. Nominalizările pentru programul ”Cele mai periclitate 7 situri în 2018” au fost transmise de organizaţiile societăţii civile sau de organisme publice din cadrul vastei reţele de membrii ai Europa Nostra de pe teritoriul Europei. Programul ”Cele mai periclitate 7 situri” a fost lansat în ianuarie 2013. Lista finală cu cele şapte cele mai periclitate situri de patrimoniu din Europa va fi dezvăluită la 15 martie.

Sursă foto: Pinterest

Continuare știre pe Agerpres.

imaginea zilei - superluna 150x150Citește și: IMAGINEA ZILEI – Luna joacă la cazinou!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.