IMAGINEA ZILEI – Dumitrul Fărcaș și-a dus taragotul în cer!

Dumitru Fărcaș - 646x404 dumitru farcas 1024x575

IMAGINEA ZILEI – Dumitrul Fărcaș și-a dus taragotul în cer! S-a lăsat iar doliul peste și așa sărăcită muzică populară românească. Dumitru Fărcaș, unul din cei mai iubiți artiști populari de la noi, a murit în urma unui infarct, la vârsta de 80 de ani.

Dumitru Fărcaș era internat într-un spital din Cluj, conform unor surse medicale iar infarctul survenit s-a dovedit fatal, ținând cont și de starea sa slăbită dar și de vârstă. Detaliile legate de ceremoniile funerare vor fi făcute publice în curând de familia sa.

Născut pe 12 mai 1938, Dumitru Fărcaş era originar din Maramureş, însă s-a stabilit în Cluj-Napoca după terminarea studiilor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, în 1967.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Rihanna, prima femeie de culoare pe coperta Vogue!

Şi-a început cariera profesională în 1960, când s-a angajat ca instrumentist al Ansamblului „Maramureşul” din Baia Mare. În 1962, a preluat Ansamblul „Mărţişorul” al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca, împreună cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Dumitru Fărcaş a primit titlul de „cetăţean de onoare” al oraşului Phenian (Coreea de Nord) şi al oraşelor Cluj-Napoca, Bucureşti, Reşiţa şi Baia Mare. A fost preşedinte de onoare al Congresului Internaţional al Taragotiştilor.

În 2002, artistul a primit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

În 2008, Dumitru Fărcaş a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Sursă foto: Pinterest

Dumitru Fărcaș - amelia1 90x90Citeste si: IMAGINEA ZILEI – Lady Amelia Windsor, noua stea a monarhiei britanice!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.